MatePad 10.8: o nouă tabletă Huawei cu procesor Kirin 990, la un preț surprinzător

30.07.2020
MatePad 10.8: o nouă tabletă Huawei cu procesor Kirin 990, la un preț surprinzător

Huawei a lansat anul acesta tableta MatePad Pro, echipată cu un hardware similar cu cel al smartphone-urilor sale de top. Se pare însă că producătorul chinez pregătește și o versiune mai ieftină pentru generația actuală, care va înlocui în ofertă modelul MatePad M6. Noua tabletă pare că se numește simplu MatePad 10.8 și conform unei listări de pe magazinul chinez JD.com.

MatePad 10.8 ar putea fi o alternativă mai ieftină la MatePad Pro

De altfel, listarea sugerează că tableta este foarte similară în materie de capabilități cu MatePad Pro, diferențele între ele fiind mai degrabă la nivel de design. Noul MatePad 10.8 va fi livrat cu același chipset Kirin 990, care se regăsește și pe modelele de smartphone Mate 30 și P40. Ecranul este tot de 10,8”, precum în cazul variantei Pro, însă marginile din jurul acestuia sunt mai groase și nu include o cameră foto „decupată” în panelul AMOLED. De altfel, și rezoluția 2.560 x 1.600 pixeli (format 16:10) este similară cu cea a modelului Pro.

Alte caracteristici similare ar fi compatibilitatea cu un stylus M-Pen, însă acesta din urmă nu pare să fie magnetic, cu încărcare wireless. De asemenea, acumulatorul va fi același de 7.500 mAh precum pe generația precedentă, MatePad M6.

Pare să includă toate avantajele modelului de top

Noua tabletă va folosi standardul de conectivitate WiFi6+, dezvoltat de către Huawei, care ar trebui să ofere viteze chiar și mai mari decât WiFi 6 standard (802.11ax). Tabelta va integra NFC, probabil în special pentru funcționalitatea Huawei Share și pare să fie echipată și cu o tastatură, care cel mai probabil că va fi opțională.

Cel mai surprinzător lucru la acest model este însă prețul. Huawei lansează acest model în China la 2.300 yuan, adică în jur de 280 de euro. Astfel, Huawei MatePad 10.8 ar putea fi chiar mai ieftin decât iPad 7 și Galaxy Tab S6 Lite, modelele concurente din această categorie de tablete „mainstream”. Probabil că atunci când va veni în Europa, prețul acestui model va crește până pe la 320-350 euro, în urma taxelor. Singura configurație listată pe JD.com este cea cu 6 GB memorie RAM și 64 GB stocare. Nu este clar dacă va include un slot microSD sau Nano Memory.

În teorie, tableta ar trebui să fie listată astăzi pentru piața din China la pre-comandă, cu o lansare programată pe 8 august.

via GizChina

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult