Huawei a lansat Watch Buds, seria Kids Watch 5X și un Watch GT 3 Pro „de colecție”

10.12.2022
Huawei a lansat Watch Buds, seria Kids Watch 5X și un Watch GT 3 Pro

Huawei a anunțat oficial noile sale produse din gama wearables, pe care trebuia să le lanseze încă de săptămâna trecută. Avem astfel confirmarea oficială a ceasului Watch Buds, care găzduiește la interior și o pereche de căști true wireless, două ceasuri pentru copii, Kids Watch Watch 5X și 5X Pro, cât și o ediție de colecție pentru Watch GT3. Aceste ceasuri se lansează momentan în China, și ar putea veni în țările din vest anul următor.

Huawei Watch Buds găzduiește căști true wireless la interior

De departe, cel mai interesant model este Huawei Watch Buds, un dispozitiv „2-in-1”. Pe de-o parte, acesta este un smartwatch Huawei obișnuit cu design similar și cu aceleași funcții îndrăgite de clienți. Avem de a face cu un ecran AMOLED de 1,43” cu rezoluție 466 x 466 pixeli, carcasă din oțel, brățară din piele și senzori de monitorizare pentru puls, pulsoximetru, monitorizare a somnului, ECG și stres. Practic, este un ceas cât se poate de „obișnuit”, la exterior.

Huawei Watch Buds

La interior însă, acesta găzduiește o pereche de căști true wireless cu design foarte compact. Acestea se încarcă în interiorul ceasului și promit o autonomie de patru ore de redare de muzică și 2,5 ore de apeluri cu funcția ANC oprită. În total, căștile și ceasul ar trebui să ofere în total 3 zile de autonomie la o singură încărcare, proces care durează puțin peste o oră și jumătate (100 minute).

Căștile sunt găzduite sub ecran, iar acest lucru înseamnă că ceasul nu mai poate oferi rezistența la apă și praf, la fel ca alte ceasuri similare. Totuși, căștile sunt rezistente la stropi de apă, fiind certificate la standardul IP54. Prețul pentru acest model de ceas este de 2.988 yuan, adică aproximativ 410 euro.

huawei watch buds wear

Huawei Kids Watch 5X și 5X Pro

Modelele Kids Watch sunt ceva mai diferite în design și funcționalitate față de ceea ce am văzut până acum de la Huawei. Ambele variante au ecrane de 1,6” cu rezoluție 320 x 320 pixeli, cu două camere, pe față și pe spate, și cu o carcasă întărită cu plastic, pentru rezistență la șocuri. Ceasurile sunt montate pe brățări cu un sistem care permite ceasului să fie ridicat și orientat în diverse poziții pe verticală, pentru apeluri video. Singura diferență reală între cele două este prezența unui ecran secundar monocrom pe spate pentru varianta Pro.

Huawei Kids watch 5X at kid

În rest, ambele oferă conectivitate la rețea prin cartele nano-SIM, Wi-Fi, bluetooth 4.2, 8 GB stocare, 1 GB RAM și rezistență la apă IPX8. Aceste ceasuri sunt gândite drept alternative la smartphone-uri pentru copii, părinții putând monitoriza activitatea copiilor atunci când sunt plecați, dar au și posibilitatea să îi contacteze prin apeluri de voce sau video.

Watch GT 3 ProCollector’s Edition

În cele din urmă, Huawei a dezvăluit o ediție specială a modelului Watch GT 3 Pro. Modelul „de colecție” este construit cu ceramică cu nanocristale și vine într-o singură variantă, de 43mm. Acesta este singurul model care oferă cadrane exclusive tematice, cu noul an chinezesc, Anul Iepurelui.

Huawei Watch GT 3 Pro Collector

Huawei Watch GT 3 Pro Collector’s Edition va fi, cel mai probabil, un model limitat, iar prețul de 4.988 yuan, echivalent cu 680 euro, sugerează că este doar pentru cei care își doresc un smartwatch deosebit, chiar dacă nu vine cu funcții în plus față de varianta „normală”.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult