Huawei anunță Watch GT 3 Pro, noul său ceas premium, cu carcasă din titan sau ceramică

29.04.2022
Huawei anunță Watch GT 3 Pro, noul său ceas premium, cu carcasă din titan sau ceramică

Alături de noul Mate Xs 2, noul său telefon pliabil din gama „flagship”, Huawei a anunțat și ceasurile Watch GT 3 Pro. Este vorba despre trei variante noi, care folosesc același hardware intern, însă care vin cu carcase diferite: una „standard”, din titan, una din material ceramic și una realizată în parteneriat cu studioul Porsche Design. Printre capabilitățile noi se numără monitorizarea activităților de scufundare, cât și capabilitatea de a realiza o analiză rapidă EKG, asemeni altor ceasuri inteligente din ultima vreme.

Ceasurile Huawei Watch GT 3 Pro nu par să fie foarte diferite față de modelele „standard”

Huawei Watch GT 3 Pro a fost prezentat în două dimensiuni. Cea mare, de 46mm folosește carcasă din titan și are un ecran de 1,43”. Acesta integrează o baterie care ar trebui să asigure aproximativ 14 zile de autonomie la o utilizare obișnuită, sau cam 8 zile pentru cei care fac sport mai des sau vor folosi ceasul pentru a asculta muzică sau alte activități de acest gen.

huawei watch gt 3 pro titan ceramic

Modelul de 43mm folosește o carcasă ceramică și are un ecran OLED de 1,32”. Acesta promite însă o autonomie semnificativ mai mică: 7 zile standard sau 4 zile cu utilizare intensă. Valorile sunt similare cu cele promise pentru seria Watch GT 3 „standard”.  Conform Huawei, noutățile la nivel software includ monitorizarea scufundărilor la adâncime de până la 30 de metri, cât și monitorizarea traseelor de golf. Ceasul include peste 300 de terenuri de golf.

Huawei Watch GT 3 Pro includ și NFC, cât și alți senzori avansați pentru monitorizarea activităților sportive: senzor pentru puls, EKG, senzor pentru concentrația de oxigen din sânge, termometru și senzori de mișcare.

huawei watch gt 3 pro porsche

Diferența principală față de modelele Watch GT 3 din prezent pare să fie prezența materialelor premium. Carcasele din titan și ceramică sunt diferite de cele din oțel folosite pentru modelele obișnuite, în timp ce sticla este de safir, mult mai rezistentă la zgârieturi față de sticla folosită pe alte smartwatch-uri.

Prețurile pornesc de la 2.500 yuan (360 euro) pentru modelul de titan de 46mm, și de la 3.000 yuan (430 euro) pentru varianta de ceramică. Modelul Porsche Design, cu coroană decorată cu logo-ul companiei de design, cât și cu înscrisuri în pe rama display-ului și cu o brățară metalică specială, pornește de la 4.700 yuan, echivalent cu 680 euro. Acest model este bazat pe modelul cu ecran mare. Ceasurile Huawei Watch GT 3 Pro ajung pe piață pe data de 5 mai în China. Lansarea în alte regiuni ar putea veni puțin mai târziu.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult