Huawei permite acum instalarea de aplicații pe ceasurile Watch GT2 Pro

24.02.2021
Huawei permite acum instalarea de aplicații pe ceasurile Watch GT2 Pro

Ceasurile inteligente de la Huawei din ultimii câțiva ani au devenit foarte populare însă erau în dezavantaj față de modelele populare de la Apple și Samsung, sau de la producătorii care integrează Android Wear. Acestea veneau cu un set de funcții fixe, fără posibilitatea de a instala noi aplicații care să aducă acces la noi servicii sau funcționalități. Huawei a anunțat încă de anul trecut că va permite pe modelele mai noi instalarea de aplicații, grație SDK-ului pentru Harmony OS, iar acum clienții vor putea începe să testeze primele aplicații pentru aceste dispozitive.

Huawei Watch GT2 Pro este primul ceas al companiei care permite instalarea de aplicații

Prima aplicație nouă pentru ceasurile din gama Huawei Watch GT2 Pro se numește Fitify și este promovată de Huawei drept o demonstrație a ceea ce este posibil cu ajutorul acestui SDK. Aceasta se instalează atât pe ceas, cât și pe telefon și oferă acces la o bază de date de 900 de exerciții, folosind date de la 10 milioane de utilizatori. Aceasta este dezvoltată pentru a beneficia de pe urma Huawei Mobile Services, deci este compatibilă atât cu telefoane Huawei cu servicii Google, cât și cu cele care nu mai au această capabilitate.

Există deja o a doua aplicație lansată pentru Watch GT2 Pro care permite utilizatorilor să răspundă la mesaje text. Astfel, acest sistem de operare ajunge pe o treaptă superioară, mai apropiată de dea pe care stă deja concurența și peste cea pe care punem de obicei dispozitivele de tip brățară de fitness.

Din păcate însă, doar modelele din gama Watch GT2 Pro primesc acces la noile aplicații pentru ceasuri momentan. Acestea ar putea ajunge însă și pe ceasurile din generația GT2 standard, întrucât la interior oferă același procesor Kirin A1, 4 GB stocare și 32 MB memorie RAM. De altfel, aceste specificații, slabe pe hârtie, sunt și motivul pentru care aceste ceasuri pot oferi până la două săptămâni de autonomie, iar aplicațiile vor trebui făcute în jurul acestor limitări de performanță.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult