Huawei pregătește Watch D, un smartwatch cu senzor de tensiune arterială

27.11.2021
Huawei pregătește Watch D, un smartwatch cu senzor de tensiune arterială

Huawei pregătește un nou ceas inteligent, echipat cu un senzor pe care nu l-am mai văzut până acum pe astfel de dispozitive. Majoritatea ceasurilor oferă un senzor de puls, iar mai recent, acestea au început să ofere senzori EKG și senzori pentru calculul saturației de oxigen din sânge, dar nu și un senzor pentru măsurarea tensiunii arteriale. Huawei Watch D, depistat în fotografii pe internet în China, pare să fie primul al companiei cu această capabilitate.

Huawei Watch D ar putea oferi un senzor de tensiune, pe care nu l-am văzut pe alte modele

Spre diferență de Huawei Watch 3 sau 3 GT, noile modele inteligente lansate în ultimele luni, acest ceas nu pare să fie bazat pe HarmonyOS. Ceasul beneficiază de un design diferit și un meniu simplificat, cu un sistem de navigație cu două butoane fizice. Cele două butoane sunt marcate drept „Home” și „Health”.

Astfel, este clar că acest ceas este dedicat funcțiilor de sănătate, pentru monitorizarea stării utilizatorului. De altfel, acesta este unul dintre puținele ceasuri produse de Huawei care oferă un ecran dreptunghiular și nu unul circular.

Imaginile cu Huawei Watch D au fost publicate pe rețeaua de socializare Weibo și, conform sursei fotografiilor, acest ceas este în ultimele faze de testare. Ceasul a primit aprobare în China pentru a fi încadrat în Clasa a doua de dispozitive medicale, putând astfel să ofere informații despre tensiune.

Lansarea pentru Huawei Watch D pare să fie programată pentru sfârșitul anului, probabil în cea de-a doua jumătate a lunii decembrie. Ceasul va trebui să primească aprobări și din partea altor autorități din alte țări pentru a putea fi lansat cu aceste capabilități active. Anterior, ceasurile cu EKG au fost lansate în Europa fără aprobări, iar abia după actualizări software au fost acestea activate, odată ce Uniunea Europeană le-a aprobat pentru asta.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult