Huawei Watch 3 Pro – smartwatch premium cu HarmonyOS. VIDEO

29.07.2021

Watch 3 Pro este primul smartwatch premium de la Huawei din ultimii ani, care este echipat cu un sistem de operare avansat. După seria GT, care era concentrată pe autonomie extinsă și funcții sportive, gama Watch 3 vine cu HarmonyOS, software-ul proprietar al companiei, care permite instalarea de aplicații din App Gallery și utilizarea ceasului independent, folosind eSIM, care permite preluarea de apeluri fără a fi conectat la un smartphone. Desigur, și construcția din cele mai bune materiale pun modelul Watch 3 Pro în gama de dispozitive premium.

Watch 3 Pro Elite vine la pachet cu două brățări „premium”

Modelul testat de noi, Huawei Watch 3 Pro în ediția „Elite”, este livrat în cutie cu două brățări: una metalică și una de silicon. Ambele beneficiază de un sistem „quick release” care permite schimbarea rapidă între brățări, în timp ce varianta metalică are la rândul ei zale care pot fi schimbate rapid și chiar zale de rezervă pentru cei care doresc o brățară mai largă. Ceasul este livrat de asemenea cu un încărcător magnetic, dar acesta este compatibil și cu încărcare wireless de la un pad obișnuit, sau de la un smartphone cu funcție de „reverse wireless charging”.

Din punct de vedere al design-ului, Watch 3 Pro este un ceas mare, cu diametru de 46mm, fiind mai degrabă dedicat bărbaților. Acesta nu este foarte greu în comparație cu alte ceasuri mecanice, dar poate fi considerat mai greu decât alte smartwatch-uri, în special din cauza faptului că este foarte mare. Îl vei simți permanent la mână în utilizare, iar acesta poate fi un avantaj, întrucât unii utilizatori de smartwatch spun că acestea sunt deseori prea ușoare și prea „plasticoase”.

Iar Watch 3 Pro nu este deloc plasticos, întrucât beneficiază de o construcție din titan la nivelul carcasei, de safir deasupra display-ului OLED și ceramică în partea de jos, care face contactul cu mâna. Singurul element mai apropiat de plastic ar fi brățara din silicon, care este însă moale la atingere și foarte confortabilă pentru utilizare pe termen lung. De altfel, aceasta este recomandată pentru utilizarea în timpul activităților sportive, întrucât cea metalică ar putea fi prea grea.

Software-ul HarmonyOS 2.0 reprezintă o bază bună pe care Huawei va construi în viitor

Software-ul lui Huawei Watch 3 Pro, HarmonyOS, este abia la început, însă ceea ce primim aici reprezintă o bază solidă pe care Huawei va putea construi în viitor. Avem de a face cu un sistem de operare avansat, care permite instalarea de multiple aplicații extra, pe lângă cele standard de la Huawei, care pot extinde semnificativ funcționalitatea. Desigur, pentru a beneficia de funcționalitate completă, va trebui să aveți și aplicațiile conexe de pe smartphone instalate, precum cele pentru hărți. Unele dintre acestea sunt disponibile și pe Google Play Store, în timp ce altele sunt doar în App Gallery. Din fericire, App Gallery poate fi instalat acum pe orice model de smartphone cu Android.

Dar ceasul poate fi conectat și la un smartphone cu iOS folosind aplicația Huawei Health, iar majoritatea funcțiilor vor fi disponibile și în acest mod, mai puțin conectarea la aplicații de telefon, pentru că nu poți instala App Gallery pe iOS. Totuși, poți să instalezi noi fețe pentru ceas de pe oricare dintre cele două sisteme de operare de smartphone, fără probleme. Huawei oferă o selecție destul de mare din fabrică, dar există și multe alte fețe care pot fi cumpărate din magazin.

Pentru mai multe detalii despre Huawei Watch 3 Pro, vă invităm să urmăriți clipul de mai sus, în care intrăm în mai multe detalii despre capabilitățile ceasului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult