Huawei Watch 3 va fi lansat săptămâna viitoare, alături de HarmonyOS

27.05.2021
Huawei Watch 3 va fi lansat săptămâna viitoare, alături de HarmonyOS

Știm acum că Huawei se pregătește de lansarea Harmony OS săptămâna viitoare, însă alături de acest sistem de operare nou, care va fi folosit pe o gamă largă de dispozitive, va veni și un nou gadget. Este vorba despre un nou smartwatch, primul care va fi echipat cu HarmonyOS din fabrică: Huawei Watch 3. Anunțul oficial este așteptat în cadrul evenimentului, însă avem câteva informații neoficiale despre dispozitiv, cât și confirmarea din partea Huawei că acesta va fi într-adevăr dezvăluit.

Huawei Watch 3 va adopta o coroană digitală, la fel ca Apple Watch

Huawei a publicat o imagine de tip „teaser”, care menționează numele HarmonyOS, data de 2 iunie, cât și o „coroană” de ceas. Aceasta este foarte similară în design cu cea de pe modelele Apple Watch și pare să fie implementată pe Huawei Watch 3. Apple o folosește pentru navigarea prin meniuri, fiind mai ușor să derulezi o pagină sau un mesaj așa decât să ocupi tot ecranul cu degetul făcând asta. Modelele anterioare de Huawei Watch nu includeau o coroană digitală, ci doar butoane laterale standard.

Asta sugerează că noul HarmonyOS va fi diferit la nivel de interfață și din punct de vedere al funcționalității față de modelele Watch GT anterioare. Zvonurile spun că acesta va putea funcționa chiar și independent de un smartphone, având integrat un eSIM. Astfel, vei putea iniția sau prelua apeluri direct pe ceas, iar acesta ar putea să se conecteze la internet direct.

În timp ce seria Huawei Watch GT s-a dovedit a fi foarte populară printre utilizatorii de ceasuri inteligente, în special datorită autonomiei peste medie, cea mai mare critică a acestora a fost limitarea software. Ceasurile Watch GT de la Huawei nu puteau primi noi aplicații pe lângă cele standard. Compania a început să schimbe asta odată cu lansarea HarmonyOS pe modelul Watch GT 2 Pro, care suportă acum instalarea de noi aplicații. Watch 3 însă ar putea fi modelul care aduce această serie de dispozitive în linie cu oferta de ceasuri inteligente cu software de la Apple, Google sau Samsung.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult