Huawei Watch GT va funcţiona exclusiv cu smartphone-uri Huawei şi Honor

12.10.2018
Huawei Watch GT va funcţiona exclusiv cu smartphone-uri Huawei şi Honor

Evenimentul de lansare pentru seria de dispozitive Mate 20 va avea loc abia săptămâna viitoare, însă Huawei ori nu a mai avut răbdare, ori printr-o eroare umană, a publicat detalii complete despre ceasul care va fi lansat alături de noul flagship: Watch GT. Acesta este pentru prima dată în istoria companiei, un model fără sistem de operare Google, care promite autonomie de până la 30 de zile.

La nivel hardware, Huawei Watch GT pare să fie un model neobişnuit. Acesta nu foloseşte un chipset Snapdragon de la Qualcomm, ci un procesor proprietar bazat pe arhitectura Cortex-M4 de la ARM. Acesta vine cu un ecran cu diametru de 1,39” cu rezoluţie 454 x 454 pixeli, bazat pe un panou OLED. Acumulatorul de 420 mAh promite până la 22 de ore de funcţionare cu toate capabilităţile avansate active (cu patru ore mai mult decât Apple Watch) şi până la 30 de ore doar cu funcţia ceas activă.

Diferenţa între acest model şi alte smartwatch-uri de pe piaţă va fi software-ul proprietar Huawei, care nu pare să fie capabil de a primi noi aplicaţii. Acesta vine cu funcţionalitate pentru monitorizarea efortului, notificări, calendar, plăţi NFC (momentan confirmate doar pentru servicii din China) şi monitorizarea pulsului, somnului şi presiunii atmosferice.

Acest software va funcţiona însă doar alături de un smartphone Huawei, echipat cu sistemul de operare EMUI 9.0 sau mai nou. Acest lucru înseamnă că utilizatorii de smartphone-uri Android produse de alte companii nu vor putea să conecteze un Watch GT.

Aceste detalii au fost disponibile pentru scurt timp pe site-ul Huawei, însă pagina dedicată ceasului a fost dată jos foarte repede. Având în vedere sursa, putem presupune că aceste informaţii sunt corecte şi că ceea ce va fi anunţat despre Huawei Watch GT marţi seară nu va fi cu mult diferit.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult