La câte lovituri de ciocan rezistă Apple Watch Ultra înainte să se spargă. VIDEO

27.09.2022

Apple Watch Ultra a fost un soi de surpriză pentru fanii Apple în cadrul evenimentului de prezentare de la începutul lunii. Știam că vom primi un Apple Watch mai rezistent, însă nu ne așteptam la un design atât de ciudat și la capabilități precum cele promise de Apple. Întrucât acesta ar trebui să fie un ceas pe care să îl iei cu tine pe munte, sub apă sau în orice alte medii mai periculoase, vedem acum și primele teste de rezistență cu telefonul, care pare că rezistă la destul de mult abuz înainte să cedeze. YouTuber-ul TechRax a testat rezistența Watch Ultra lovindu-l de repetate ori cu ciocanul.

Apple Watch Ultra este mai rezistent decât ne-am fi așteptat de la un smartwatch modern

În prezentarea oficială, Apple a vorbit despre materialele de construcție, precum titanul pentru carcasă și sticla de safir de pe ecran, cât și despre rezistența la standarde militare „MIL-STD810”. Astfel, ceasul ar trebui să ofere rezistență în condiții de utilizare extreme, precum cele cu vibrații puternice, la căzături și temperaturi scăzute și foarte înalte.

Un simplu „drop test” nu a rezolvat mare lucru, întrucât carcasa de metal se ridică puțin și în jurul ecranului pentru a-l proteja de impact direct. Astfel, pentru a testa rezistența sticlei, TechRax, cel care a testat și sistemul de apel de urgență în caz de accident, a apelat la un ciocan de fier pentru a vedea dacă ceasul se sparge. Se pare că eventual acesta a cedat, dar numai după repetate lovituri. De altfel, masa pe care filma acest test a cedat cu mult înaintea ceasului. Spatele din ceramică a cedat ceva mai ușor, dar acela nu este în general expus șocurilor, fiind lipit permanent de mâna utilizatorului în utilizare.

După 12 lovituri de ciocan, display-ul Apple Watch Ultra s-a oprit, însă ceasul nu părea să aibă semne vizibile la exterior. Probabil că s-au deconectat din interior anumite componente interne, în urma șocurilor repetate, sau poate chiar display-ul OLED s-a spart. Sticla de deasupra a mai rezistat la încă trei lovituri până când s-a ciobit complet.

Deși acesta nu este un test deloc științific, măcar acum știm că cei care vor cheltui aproape 1.000 de euro pe un Apple Watch Ultra, nu vor trebui să se îngrijoreze prea tare că acesta se va sparge ușor.

sursa: TechRax

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult