Noile Samsung Galaxy Watch4 renunță la compatibilitatea cu iOS

12.08.2021
Noile Samsung Galaxy Watch4 renunță la compatibilitatea cu iOS

Samsung a lansat ieri, în cadrul evenimentului Galaxy Unpacked, o gamă nouă de ceasuri, Galaxy Watch4, echipată cu un sistem de operare nou. Este vorba despre o nouă versiune de Wear OS, realizată de Google în parteneriat cu Samsung, care beneficiază de toate avantajele vechiului Wear OS, cât și de cele ale vechiului Tizen. Se pare însă că trecerea la noul Wear OS vine cu eliminarea comptabilității cu anumite dispozitive, printre care telefoanele iPhone.

Galaxy Watch4 nu este compatibil cu iPhone

Toate ceasurile Samsung de până acum, cât și mai multe modele de ceasuri cu Android Wear/Wear OS, erau compatibile cu sistemul de operare iOS. Desigur, nu toate funcțiile erau disponibile alături de un iPhone, întrucât multe dintre ele se bazau în special pe integrarea cu Android, însă puteau fi conectate la telefoane Apple și permiteau utilizarea pentru funcționalitatea de bază.

Odată cu trecerea la noul Wear OS, ceasurile Samsung „rup” complet legătura cu iOS. Pe pagina oficială, sistemul de operare de la Apple nu este listat drept compatibil și cel mai probabil, nu va exista o aplicație prin care să se facă sincronizarea între dispozitive. Se pare că Samsung nu are momentan planuri pentru a aduce compatibilitate cu iOS pe Galaxy Watch4, iar decizia ar putea avea legătură cu parteneriatul cu Google, care este deținătorul platformei software Wear OS.

De altfel, și o parte dintre utilizatorii de Android vor rămâne în urmă. Poți folosi ceasurile Galaxy Watch4 pe oricare alt dispozitiv cu Android, nu doar cele Samsung, însă acelea trebuie să folosească o versiune de Android mai recentă decât în trecut. Dacă modelele cu Tizen puteau fi folosite și pe Android 5.0 Lollipop, noile ceasuri Wear OS pot fi conectate doar la telefoane care au minimum Android 6.0 Marshmallow. O altă necesitate pentru Android este prezența a minimum 1,5 GB memorie RAM.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult