Qualcomm anunță Snapdragon W5 Gen 1 pentru ceasuri inteligente: cu 50% mai eficiente și de două ori mai performante

20.07.2022
Qualcomm anunță Snapdragon W5 Gen 1 pentru ceasuri inteligente: cu 50% mai eficiente și de două ori mai performante

Qualcomm a anunțat două noi procesoare pentru categoria de produse wearables, pe care le vom regăsi începând de luna viitoare în ceasuri inteligente cu WearOS. Acestea se numesc Snapdragon W5+ Gen 1 și W5 Gen 1, aducând astfel și aceste platforme la același tip de branding precum cele pentru smartphone-uri. Noile procesoare promit consum redus de energie, performanță mai bună și dimensiuni reduse, putând fi integrate în dispozitive mai mici.

Snapdragon W5 Gen 1 și varianta „Plus”, debutează foarte curând

Noul Snapdragon W5+ Gen 1 va fi construit pe arhitectură de 4nm și va integra patru nuclee Cortex-A53, un nucleu M55 la 250 Mhz pentru senzori și un GPU Adreno 702 la 1 GHz, plus încă un GPU 2.5D. De asemenea, se face trecerea de la LPDDR3 la LPDDR4 odată cu noile procesoare pentru wearables. Toate acestea promit performanță de două ori mai mare, cu un consum de energie redus la jumătate față de modelul Snapdragon Wear 4100+ din trecut.

Snapdragon-W5-Generational-Impro

Alte noutăți ar fi integrarea noului standard Bluetooth 5.3 care vine cu capabilități de funcționare low power îmbunătățite, funcții de standby în LTE cu consum redus de energie, posibilitatea de a funcționa în moduri de tip hibernare și deep sleep, cât și GPS și Wi-Fi cu  consum redus de energie.

Noile cipuri au dimensiuni reduse de la 100mm pătrați la 90mm pătrați și o înălțime de numia 0,48mm. Astfel, dispozitivele echipate cu Snapdragon W5+ Gen 1 și W5 Gen 1 ar putea fi semnificativ mai subțiri. Cele care vor păstra însă dimensiunile generațiilor anterioare, ar putea alimenta dispozitivele pentru mai mult timp cu baterii de dimensiuni similare.

Snapdragon-W5-Ecosystem-Collabor

Qualcomm spune că sunt deja 25 de dispozitive în producție cu noile procesoare. Primele modele vor fi un ceas Oppo Watch 3, care va integra modelul Snapdragon W5 Gen 1 în luna august, fiind urmat de Mobvoi TicWatch, care va beneficia de varianta superioară W5+ Gen 1. Ambele sunt așteptate cu software WearOS de la Google.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult