Cum arată noua interfață Wear OS 3, fără optimizările One UI aduse de Samsung

15.12.2021
Cum arată noua interfață Wear OS 3, fără optimizările One UI aduse de Samsung

Rezultat al colaborării strânse între Google și Samsung, Wear OS 3 a debutat mai întâi pe dispozitivele celui din urmă, afișând o interfață puternic optimizată conform tematicii One UI.

Distribuite pe Reddit, pe baza capturilor extrase folosind Android Studio Emulator, primele imagini cu Wear OS 3 arată o interfață cu forme rotunjite, inspirată de tematica Material You introdusă de Google odată cu versiunea Android 12.

Noua versiune UI are un aspect mi curat, dar fără diferențe majore față de stilul folosit în trecut. La fel ca pe Android 12, butoanele și elementele grafice sunt ceva mai mari, cu forme rotunjite și mai viu colorate. Rămâne doar ca și producătorii de smartwatch-uri să adapteze designul de carcasă și culorile folosite la noul stil de interfață.

Deocamdată, colaborarea dintre Google și Samsung a asigurat că niciun alt producător nu are acces la noua versiune Wear OS înaintea producătorului sud-coreean. Deși ar putea fi considerată nedreaptă la adresa producătorilor OEM care promovează serviciile Google selectând Wear OS ca platformă software, exclusivitatea acordată pentru Samsung nu este ceva nemaiîntâlnit, înțelegeri similare fiind convenite frecvent și pentru partea de hardware. Spre exemplu, parteneriatul dintre Microsoft și Qualcomm pentru echiparea primelor generații de laptopuri Windows on ARM exclusiv cu procesoare din familia Snapdragon.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult