Samsung a prezintat interfața One UI Watch pentru noua versiune de Wear OS

29.06.2021
Samsung a prezintat interfața One UI Watch pentru noua versiune de Wear OS

Samsung a prezentat oficial la MWC primele imagini cu interfața One UI pentru ceasuri. Numită sugestiv One UI Watch, noua interfață care va fi aplicată deasupra noului sistem de operare Wear OS dezvoltat de Google în parteneriat cu Samsung, va unifica elementele de design și funcționalitatea dintre telefoanele Galaxy și noile ceasuri ale companiei sud coreene.

Ceasurile Samsung vor oferi o interfață similară cu cea a smartphone-urilor Galaxy: One UI Watch

Cei care dețin un smartphone din gama Galaxy sunt deja obișnuiți de câțiva ani cu interfața One UI, care pune în prim-plan butoanele mari și rotunjite, cât și interfața dark mode. One UI Watch va folosi meniuri similare, fiind ușor de găsit toate setările în aceleași locuri precum pe ecranul telefonului. De asemenea, ceasurile Samsung cu Wear OS vor beneficia de acces la întreaga selecție de aplicații din Google Play Store, care se instalează automat atunci când există deja aplicația de smartphone instalată pe telefon.

Samsung se laudă însă cu faptul că a ajutat Google să dezvolte Wear OS, optimizând de exemplu timpul de pornire al aplicațiilor de pe ceas, fiind cu 30% mai mic pe noul sistem de operare. De asemenea, utilizarea unor senzori noi, mai eficienți și îmbunătățirile software, vor permite monitorizarea permanentă a pulsului, nu doar la anumite intervale de timp.

Compania sud coreeană a mai promis și faptul că va oferi dezvoltatorilor un editor pentru cadranele ceasurilor, pentru a putea dezvolta noi interfețe care să ofere un grad ridicat de personalizare pentru utilizatori.

Din păcate pentru cei care dețin deja ceasuri de la Samsung din gamele Galaxy Gear, Galaxy Watch sau Galaxy Watch Active, aceste îmbunătățiri nu vor veni și pe vechile modele. Acelea vor rămâne pe platforma Tizen și vor primi actualizări de securitate timp de trei ani din momentul lansării. Având în vedere că existau oricum puține aplicații dezvoltate de parteneri pentru această platformă, este greu de crezut că vor mai apărea multe altele în viitor, acum că Samsung și-a mutat eforturile către Wear OS.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult