Samsung ar putea îmbunătăți semnificativ bateria pe Galaxy Watch5 „Pro”

11.04.2022
Samsung ar putea îmbunătăți semnificativ bateria pe Galaxy Watch5 „Pro”

Samsung a lansat anul trecut seria Galaxy Watch4, prima echipată cu noul Wear OS de la Google, sistem de operare la care a și contribuit cu dezvoltare. Acesta a devenit rapid unul dintre cele mai bune ceasuri inteligente din piață, oferind capabilități similare cu ceea ce oferă și Apple Watch și chiar cu o serie de senzori în plus. Totuși, la fel ca Apple Watch, Samsung a demonstrat că nu poți avea capabilități de top și autonomie de lungă durată. Se pare însă că pentru generația următoare, Samsung ar putea opta pentru baterii mai mari, oferind speranțe pentru un upgrade important la acest capitol.

Galaxy Watch5 ar putea primi un model mai mare, cu autonomie mai bună

Galaxy Watch4 a venit în mai multe variante, însă toate au integrat hardware similar și autonomie de aproximativ două zile. Se pare că pentru seria Galaxy Watch5, compania sud coreeană ar putea dezvolta și un model „Pro”, de dimensiuni mai mari și cu o baterie semnificativ îmbunătățită.

SamMobile a publicat informații despre acest posibil model, listat deja în bazele de date ale autorităților din Coreea de Sud, unde este specificat un acumulator intern de 572 mAh. Acesta este aproape dublu față de cel de pe Galaxy Watch4, care oferă o capacitate de numai 361 mAh. Dacă cel de anul trecut putea în anumite situații să ofere chiar și două zile de autonomie, ne putem astfel aștepta la măcar încă o zi de utilizare în plus de la noul model, dacă nu chiar mai mult.

Se pare că vor exista mici upgrade-uri de baterie și pentru variantele Watch5 „non-Pro”, însă îmbunătățirile nu vor fi atât de mari.

Între timp însă, nici concurența nu o duce mult mai bine. Ceasuri precum Huawei Watch 3 Pro sau Apple Watch pot oferi 1-2 zile de utilizare. Toate aceste modele oferă funcționalitate similară, cu magazin de aplicații complexe, monitorizare cu senzori avansați, monitorizare a somnului și posibilitatea de a folosi aplicații de chat de a asculta muzică fără a apela la un smartphone.

sursa: Sam Mobile

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult