Tamagotchi Smart transformă cea mai populară jucărie a anilor ’90 într-un smartwatch

18.06.2021
Tamagotchi Smart transformă cea mai populară jucărie a anilor '90 într-un smartwatch

Chiar dacă „explozia” Tamagotchi a avut loc în anii ’90, acest brand nu a dispărut niciodată și a continuat să lanseze noi jucării similare, în special pentru piața din Japonia. Sunt probabil puțini dintre cei care au copilărit în acea perioadă care nu își amintesc cu plăcere de gadget-ul pe care „trăia” un animal virtual, pe care trebuiau să îl îngrijească constant pentru a-l ține în viață și fericit. În 2021, Tamagotchi face trecerea de la un gadget de buzunar la un ceas inteligent: Tamagotchi Smart.

Tamagotchi Smart transformă jocul video într-un dispozitiv „wearable”

Bandai, compania producătoare din Japonia, a anunțat noul ceas Tamagotchi Smart, care pare să funcționeze într-un mod similar cu cel al jucăriilor clasice. Acesta marchează aniversarea de 25 de ani de la lansarea originalului și adoptă câteva tehnologii mai moderne. De exemplu, modelul Smart beneficiază de un ecran color, față de LCD-ul monocrom al vechilor modele. De asemenea, noul dispozitiv va oferi chiar și control vocal pentru a interacționa cu animalul virtual, pe lângă posibilitatea de a atinge ecranul. Desigur, butoanele clasice din partea de jos rămân, dar vei putea face cam totul folosind ecranul tactil.

Fiind vorba însă despre un dispozitiv pe care îl porți la mână, Tamagotchi Smart va oferi și alte funcții pe care ne așteptăm deja să le vedem pe un ceas: va putea contoriza pașii, are funcție de ceas digital și permite chiar și conectarea la un alt dispozitiv similar. Probabil că această funcție va facilita accesul la un soi de capabilități multiplayer.

Se pare că vor exista și diverse TamaSma Cards, care vor putea fi cumpărate separat și folosite alături de ceasul Tamagotchi pentru a activa diverse obiecte în joc. Aceasta pare o soluție pentru a adăuga conținut extra în joc, fără să necesite o conexiune la internet pe dispozitiv.

După cum este probabil clar și din imagini, dar și din clipul de prezentare, Tamagotchi Smart este un produs în continuare orientat către copii. Asta nu va opri adulții nostalgici după jucăria copilăriei să cumpere așa ceva, însă design-ul nu pare că s-ar potrivi pe mâna unui adult.

Tamagotchi Smart se lansează pe 23 noiembrie în Japonia.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult