Un sportiv a fost amendat cu 5.000 de dolari pentru că purta un Apple Watch la un meci în care nici nu participa

07.10.2019
Un sportiv a fost amendat cu 5.000 de dolari pentru că purta un Apple Watch la un meci în care nici nu participa

Apple Watch este cel mai bine vândut produs din gama wearables, iar noile modele au ajutat deja la salvarea vieţilor câtorva utilizatori din toată lumea prin funcţii precum monitorizarea EKG şi detectarea căzăturilor, trimiţând automat mesaje către apropiaţi şi alertând serviciile de urgenţă. Se pare însă că în anumite cazuri, nu ai voie să porţi un Apple Watch, un jucător de fotbal american fiind amendat pentru că purta la mână ceasul, chiar dacă nu participa activ la meci.

Ben Roethlisberger, jucător în echipa Pittsburgh Steelers, a fost amendat de către NFL (Liga Naţională de Fotbal American) cu 5.000 de dolari pentru că a fost văzut pe banca de rezerve purtând un Apple Watch. Acesta nici nu participa la meci, întrucât este accidentat şi a suferit de curând o intervenţie chirurgicală la cotul drept. De altfel, ceasul era purtat la mâna dreaptă, şi nici nu şi-a dat seama că îl purta, întrucât a fost ajutat de soţia sa să se îmbrace înainte de a merge la meci.

Roethlisberger a fost chiar surprins când a fost anunţat că va primi o amendă şi a promis că va contesta această decizie. Problema nu e că nu ar avea bani să o plătească, întrucât a semnat un contract pe doi ani de prelungire a contractului cu Steelers pentru 68 de milioane de dolari, însă consideră că amenda este abuzivă, mai ales pentru că nu a primit un avertisment înainte.

Regulamentul NFL controlează foarte strict dispozitivele pe care jucătorii şi antrenorii au voie să le folosească în timpul meciurilor. Pe banca de rezerve, există o singură tabletă Microsoft Surface care este permisă pentru a fi folosită, conform unui contract cu Microsoft, în timp ce pe teren doar căpitanul echipei are voie să folosească o cască de protecţie echipată cu o cască şi un microfon. Acesta poate să comunice astfel cu antrenorul, care poate să îi dea sugestii despre strategii de joc.

Utilizarea unui Apple Watch, smartphone sau orice alt dispozitiv electronic pe terenul de fotbalamerican este strict interzisă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult