Un utilizator de Apple Watch a ajuns la spital după ce ceasul său a explodat

06.10.2022
Un utilizator de Apple Watch a ajuns la spital după ce ceasul său a explodat
foto: 9to5mac

În urmă cu doar câteva luni, Fitbit retrăgea de pe piață modele mai vechi ale ceasurilor sale inteligente, din cauza problemelor pe care utilizatorii le-au raportat de-a lungul anilor, referitoare la supraîncălzire și chiar arsuri ușoare la nivelul încheieturilor. Apple s-ar putea confrunta cu o problemă similară în curând, întrucât un utilizator de Apple Watch din Seria 7 a ajuns la spital din cauza unui ceas care a explodat.

Bateria dintr-un Apple Watch Series 7 a cedat

Ne-am obișnuit să vedem știri despre cum Apple Watch a salvat viața mai multor oameni prin diversele sale funcții, fie că vorbim despre cea de detecție a fibrilației arteriale, sau de detecția căzăturilor, însă tot un Apple Watch pare să fie cel care a pus în pericol viața unui utilizator.

Se pare că ceasul a început brusc să se încingă. Atunci, utilizatorul s-a uitat la el și a început să îl studieze mai îndeaproape. Partea ceramică de pe spate era deja crăpată, iar pe ecran a apărut mesajul de supraîncălzire. A doua zi, inclusiv ecranul de sticlă era spart, iar ceasul era și mai fierbinte la atingere. Atunci când a ridicat ceasul pentru fotografii, a început să se spargă și mai tare. Utilizatorul, pe nume Chance Miller, l-a aruncat în acest moment pe geam, ceasul explodând în timp ce era încă în aer.

apple watch series 7 explodat
foto: 9to5mac

Apple a încercat să ascundă incidentul

Ceasul a lăsat urme de arsuri pe canapea, iar vizita la spital a fost din cauza expunerii la fum și gazele pe care ceasul le-a eliminat în timpul exploziei. Cel mai probabil, ceasul a fost construit cu un defect de fabricație la nivelul bateriei, care fie s-a umflat și s-a spart de la sine, fie a cedat în urma utilizării normale, care implică uneori și mici lovituri ale ceasului de masă, uși sau alte obiecte din jur.

Miller a contactat reprezentanții Apple, iar compania a trimis un curier să ridice dispozitivul stricat pentru a-l analiza în laborator și pentru a stabili cauzele exploziei. Compania a încercat, desigur, să îl convingă pe Miller să semneze documente prin care să fie obligat să nu dezvăluie această situație în public, însă acesta a refuzat să le semneze. Întreaga poveste și mai multe fotografii cu dispozitivul explodat au fost furnizate de acesta către 9to5mac.

sursa: 9to5mac

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult