Withings lansează Move ECG, cu aceleaşi funcţii de monitorizare precum Apple Watch la un sfert din preţ

08.01.2019
Withings lansează Move ECG, cu aceleaşi funcţii de monitorizare precum Apple Watch la un sfert din preţ

Probabil singura noutate adevărată de la Apple prezentată în cadrul conferinţei sale din luna septembrie a fost funcţia ECG/EKG de pe noul Apple Watch Series 4. Aceasta a salvat deja viaţa unui utilizator, raportându-i anormalităţi în ritmul bătăilor inimii şi va deveni în curând mult mai accesibilă utilizatorilor indiferent de platforma mobilă folosită. În timp ce Apple Watch funcţionează exclusiv cu iPhone-uri, compania franceză Withings a anunţat la CES 2019 un ceas inteligent hibrid echipat cu senzor ECG numit Move EKG, compatibil atât cu iOS, cât şi cu Android.

Withings, fosta divizie de wearables din cadrul Nokia, a reuşit să integreze tehnologia prezentă pe ceasul de peste 400 de euro de la Apple, într-un dispozitiv mult mai simplu din punct de vedere al componentelor electronice şi al capabilităţilor, care poate oferi o autonomie de 12 luni la utilizare normală. Practic, Move ECG este o versiune actualizată a ceasurilor hibrid de la Withings de până acum, cu hardware nou la interior.

Move ECG integrează trei electrozi pentru a oferi funcţia de monitorizare (două pe spate şi unul în rama din jurul cadranului). Măsurătoarea începe atunci când utilizatorul atinge ambele părţi ale ceasului. Atunci când procesul se termină, ceasul vibrează, informaţia fiind transmisă automat către aplicaţia Health Mate de pe smartphone.

Momentan, funcţia de monitorizare ECG este sub investigaţie în cadrul comisiei FDA din SUA, însă cel mai probabil că va primi aprobare finală în viitorul apropiat. Apple Watch Series 4 a trecut de această comisie de curând, însă aceasta a menţionat în raportul său că datele înregistrate de ceas au rol consultativ şi nu este un înlocuitor pentru metodele tradiţionale de diagnostic şi tratament.

Ceasul Move ECG de la Withings oferă şi alte funcţii precum monitorizarea somnului şi activitatea de zi cu zi, funcţii pe care şi originalul Move le poate oferi. Modelul de bază, fără ECG costă 70 de dolari şi promite 18 luni de autonomie (funcţionează folosind o baterie standard de ceas, nu este reîncărcabil) şi va fi disponibil începând cu 5 februarie. Move ECG, în schimb, va porni de la 130 de dolari şi va fi disponibil în cel de-al doilea trimestru al lui 2019.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult