Funcţia ECG de pe Apple Watch S4 a salvat deja viaţa unui utilizator

11.12.2018
Funcţia ECG de pe Apple Watch S4 a salvat deja viaţa unui utilizator

Apple Watch S4 a impresionat În momentul prezentării în special prin funcţia ECG, care realizează o electrocardiogramă fără a fi necesară vizita unui spital şi o programare în prealabil, oriunde şi oricând. Această funcţie a fost însă activată abia săptămâna trecută, prin intermediul unui update software şi deja a salvat viaţa unui utilizator, care a mers la medic în urma unui diagnostic realizat de Apple Watch.

Un utilizator de pe Reddit numit „edentel” a publicat un articol despre Apple Watch-ul său, care după update-ul de firmware raporta bătăi neregulate ale inimii. Crezând că este vorba despre o problemă software, acesta nu a dat mare importanţă notificărilor, însă a decis să testeze şi funcţia ECG. Aceasta a raportat însă fibrilaţie atrială, o afecţiune a inimii care poate duce la accident vascular cerebral dacă nu este tratată. După repetate teste, ceasul oferea acelaşi diagnostic, iar la mâna soţiei sale ceasul nu raporta probleme.

Astfel, acesta a vizitat cel mai apropiat spital şi în urma unei consultaţii s-a dovedit că într-adevăr acesta suferea de fibrilaţie atrială. Din fericire, ceasul a raportat această problemă la timp, iar condiţia sa poate fi tratată, fiind acum de câteva zile sub tratament. Edentel a publicat şi câteva update-uri la povestea originală, ţinându-i pe cei care urmăresc acest articol la curent cu tratamentul şi investigaţiile noi pe care le face în urma diagnosticului ceasului.

Doctorul pe care l-a vizitat pentru investigaţia iniţială spunea că ştia despre noua funcţie a ceasului şi că se aştepta ca după update să apară mai mulţi pacienţi la control în urma diagnosticelor oferite de acesta, însă nu se aştepta ca primul pacient să vină chiar a doua zi după update.

Edentel a publicat şi imagini cu graficele şi diagnosticul pe care ceasul le-a raportat, pentru a nu exista dubii despre veridicitatea poveştii sale.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult