Aplicația Facebook îți consumă bateria excesiv în mod intenționat

01.02.2023
Aplicația Facebook îți consumă bateria excesiv în mod intenționat

Facebook este de multa vreme pentru utilizatorii de mobil aplicația care consumă cea mai multă baterie. Uneori, după anumite actualizări aceasta pare că devine și mai solicitantă pentru acumulatorii telefoanelor, iar uneori pare că produce un consum nejustificat chiar și atunci când este în fundal. Se pare că nu este doar o impresie eronată a utilizatorilor faptul că Facebook consumă uneori prea multă baterie, aplicația făcând asta intenționat, ca parte a unor „experimente”.

Facebook, acuzat de un fost angajat că poate rula „teste” pe utilizatori care pot duce la consumul excesiv de baterie

George Hayward, fost angajat Facebook, a confirmat pentru New York Post că aplicația de mobil a rețelei de socializare are posibilitatea să realizeze așa-numitele „teste negative”. Astfel, utilizatori aleși aparent la întâmplare ar putea să primească o experiență de utilizare negativă pe Facebook, iar rezultatele acestor teste, colectate prin comportamentul utilizatorilor în cadrul aplicației în acele momente, sunt folosite pentru a modifica în viitor anumite aspecte ale experienței de utilizare.

Printre comportamentele negative se numără inclusiv consumul excesiv de baterie, care, spune Hayward, ar putea avea consecințe în viața reală, nu doar în cea de pe internet. Fostul angajat Facebook spune că și-a manifestat îngrijorările în fața unui manager, că un telefon care consumă mai multă baterie decât s-ar aștepta, ar putea pune în pericol real oamenii. Răspunsul pe care l-a primit este că prin „rănirea câtorva ar putea ajuta majoritatea”.

Probabil că nu toate scenariile au fost luate în considerare atunci când a fost luată decizia de a realiza teste negative pe bateriile utilizatorilor care nu știau că se întâmplă asta. Dar dacă cineva ar fi fost într-o situație de urgență, iar telefonul ar fi fost descărcat din cauza testelor Facebook, persoana respectivă nu ar fi putut primi ajutorul necesar la timp. De asemenea, consumul rapid și repetat al bateriei unui dispozitiv mobil poate să ducă la degradarea hardware a celulelor integrate. Astfel, autonomia dispozitivelor este afectată permanent, iar Facebook nu oferă compensare pentru schimbarea acumulatorilor sau dispozitivelor în situațiile în care acumulatorii ar ceda complet.

sursa: New York Post

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult