Compania Twitter Inc. nu mai există, aceasta fiind integrată în noul X Corp.

12.04.2023
Compania Twitter Inc. nu mai există, aceasta fiind integrată în noul X Corp.

Elon Musk a cumpărat anul trecut Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, transformând compania dintr-una publică, listată la bursă, într-una privată. Acest lucru i-a dat libertatea de a face mișcări rapide și bruște în cadrul strategiei de produs, însă a secretizat și felul în care compania operează. Conform unor noi documente, se pare că Twitter Inc., compania pe care Musk a cumpărat-o în urmă cu jumătate de an, nici nu mai există, aceasta fiind integrată în X Corp., o nouă companie fondată de miliardar.

Musk a început deja să construiască „X” rețeaua socială cu „de toate”

Numele X Corp. nu este tocmai nou, întrucât Elon Musk vorbește de mult timp despre o aplicație universală, care să integreze totul. Acea aplicație este întotdeauna numită „X” și, deși părea că acesta este doar un nume temporar, probabil că acesta va fi numele final pe care Musk îl va folosi.

Conceptul din spatele X este similar cu ceea ce există în varianta chinezească a aplicației WeChat. Nu doar că X ar beneficia de toate capabilitățile de socializare disponibile pe Twitter în prezent, însă aplicația ar putea integra și un sistem de plăți, magazine, publicații de știri și cam orice alt tip de serviciu online. Practic, Musk va încerca să creeze aplicația universală în care toți utilizatorii conectați la internet își vor petrece o mare parte din timp.

Dacă în China a fost relativ ușor de atins acest scop, întrucât WeChat este susținut de Partidul Comunist, iar cenzura unor subiecte delicate se face mult mai ușor atunci când totul este integrat într-un singur loc, X-ul lui Musk ar trebui să treacă de mai multe comisii cu bine pentru a putea să existe în această formă.

Informația că Twitter Inc. a fost integrat în X Corp. vine în urma unui proces, în care o fostă candidată pentru Congresul SUA a dat în judecată Twitter și Meta, alături de fostul CEO Twitter, Jack Dorsey, și actualul CEO Meta, Mark Zuckerberg. Documentele din proces adăugate pe date de 4 aprilie, dezvăluie că Twitter sub forma unei companii independente nu mai există, fiind parte a noului X Corp.

sursa: Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult