Atac informatic de proporții: conturile a zeci de personalități de pe Twitter au fost preluate de hackeri

16.07.2020
Atac informatic de proporții: conturile a zeci de personalități de pe Twitter au fost preluate de hackeri

Conturile unor personalități – printre care Elon Musk, Bill Gates, Jeff Bezos și Joe Biden – au fost compromise pe Twitter. Atacatorii s-au folosit de acestea pentru a promova o escrocherie cu Bitcoin.

Acesta este cel mai mare atac informatic realizat împotriva rețelei de microblogging, potrivit TNW.

Printre conturile de companii compromise se numără cele ale giganților Apple și Uber. De pe contul Apple a fost publicat, cu această ocazie, primul tweet din istoria producătorului iPhone și iPad.

Primele informații arată că în portofelul folosit pentru escrocheria cu Bitcoin a fost strânsă suma de 120.000 de dolari.

Este posibil să fi fost implicați angajați ai Twitter

Echipa de securitate a Twitter a redobândit controlul asupra conturilor afectate. Ca măsură de precauție, Twitter a blocat temporar posibilitatea de a publica noi mesaje de pe conturile verificate. Ulterior, compania a șters mesajele publicate pe conturile compromise.

Totuși, este posibil ca hackerii să fi pus mâna pe informații sensibile, precum mesaje private, pe care le pot folosi mai târziu. În SUA se apropie alegerile prezidențiale, iar printre victimele atacului se numără politicieni cunoscuți. Cel mai probabil, compania va fi anchetată de autorități după acest incident.

Printre conturile compromise se numără cel al fostului președinte american Barack Obama

Alte conturi afectate aparțin unor personalități precum Warren Buffett, Kanye West și Mike Bloomberg.

Există suspiciunea că atacul a fost realizat cu ajutorul unor oameni din interiorul companiei, deoarece au fost folosite unelte la care doar aceștia au acces.

Un hacker de declarat, pentru Motherboard, că, în acest atac, au plătit un angajat al Twitter pentru a schimba adresele de e-mail ale conturilor care au fost compromise. După aceea, atacatorii au resetat parolele.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult