Cum schimbi setările la Facebook pentru ca informaţiile tale să nu fie folosite de companii precum Cambridge Analytics

20.03.2018
Cum schimbi setările la Facebook pentru ca informaţiile tale să nu fie folosite de companii precum Cambridge Analytics

Datele a zeci de milioane de utilizatori de Facebook au fost colectate fără acordul lor şi folosite în timpul campaniei electorale din SUA, dar şi în campania pro-BREXIT. Acestea au fost strânse şi prelucrate de o companie numită Cambridge Analytics. Pentru a nu ajunge în această situaţie, utilizatorii pot modifica unele setări ale reţelei de socializare.

 

Electronic Frontier Foundation a publicat un ghid prin care utilizatorii pot împiedica complet API-ul Facebook să partajeze aceste date. Partea proastă este că prin modificarea acestor setări, oamenii nu se vor mai putea autentifica cu datele de Facebook în alte aplicaţii şi servicii (Instagram, Flipboard etc.) în care s-au înregistrat cu acestea. Cei care doresc să facă acest lucru trebuie să meargă la Settings/Setări, apoi să selecteze Apps/Aplicaţii.

 

 

De acolo se intră în secţiunea Apps, Websites and Plugins/Aplicaţii, site-uri web şi plugin-uri şi se selectează Disable Platform/Dezactivează platforma.

 

 

Persoanele de pe Facebook care îţi pot vedea informaţiile le pot prelua atunci când folosesc aplicaţii. Dacă nu doriţi să dezactivaţi complet funcţia Apps, Websites and Plugins, puteţi limita cantitatea de informaţie accesibilă.

 

 

Pentru asta selectaţi Apps other use/Aplicaţii folosite de alţii şi debifaţi căsuţele cu informaţii care nu doriţi să fie disponibile pentru alte aplicaţii. Recomandarea noastră este să le debifaţi pe toate.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult