Elon Musk a anunțat că a găsit un nou CEO pentru Twitter. Va renunța la această poziție foarte curând

12.05.2023
Elon Musk a anunțat că a găsit un nou CEO pentru Twitter. Va renunța la această poziție foarte curând
foto: Fox Business

Atunci când a preluat conducerea Twitter, Elon Musk a confirmat că nu își dorește să rămână CEO al rețelei de socializare pentru totdeauna, însă va rămâne în funcție până când va găsi pe cineva care să îl înlocuiască. Se pare că ne apropiem de momentul în care Musk va preda Twitter către altcineva, în timp ce el, care este acționarul majoritar al companiei, se va retrage într-un alt rol în cadrul companiei.

Elon Musk se va retrage de la conducerea Twitter

Miliardarul Elon Musk este în prezent CEO în cadrul a trei companii: SpaceX, compania sa spațială, Tesla, compania care l-a făcut celebru pentru mașinile electrice și X Corp., noua sa companie care include și Twitter.

Acesta a anunțat pe contul său de Twitter că a găsit un nou CEO pentru X/Twitter și a dezvăluit că este vorba despre o persoană de gen feminin. Predarea funcției va avea loc peste aproximativ 6 săptămâni, iar Musk se va retrage în rolul de CTO (Chief Technical Officer). Responsabilitățile lui Musk în noul rol vor fi supervizarea dezvoltării produselor, dezvoltării software și infrastructurii IT.

Deși nu știm exact despre cine este vorba, Wall Street Journal raportează că noul CEO X Corp./Twitter ar putea fi Linda Yaccarino, șefa diviziei de Advertising din cadrul NBCUniversal. Aceasta era recent în discuții pentru această poziție.

În cele câteva luni de când a preluat conducerea Twitter, Musk a făcut schimbări majore în cadrul companiei. Acesta a concediat mulți angajați, a schimbat regulamentul Twitter și a împins mult mai agresiv Twitter Blue, abonamentul lunar al platformei, care este obligatoriu acum pentru a fi verificat pe platformă.

Odată cu acest anunț, acțiunile Tesla au crescut, acționarii fiind nemulțumiți în ultimele luni de faptul că Twitter ocupa prea mult din timpul lui Musk, iar acesta nu mai era concentrat pe operațiunile Tesla. De altfel, Tesla urmează în cea de-a doua parte a acestui an să livreze primele unități de Cybertruck, pick-up truck-ul anunțat în 2019, iar optimizarea producției va necesita probabil o atenție sporită din partea lui, așa cum s-a întâmplat și în cazul lansărilor precedente.

via TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult