Elon Musk a dezvăluit când va demisiona din rolul de CEO Twitter

16.02.2023
Elon Musk a dezvăluit când va demisiona din rolul de CEO Twitter
Foto: Profimedia Images

Elon Musk a preluat conducerea Twitter din rolul de CEO în toamna anului trecut, dar acesta a dezvăluit încă de la început că nu plănuiește să păstreze acest rol pe termen lung, deși este proprietarul companiei. Acesta a realizat și un sondaj, în urma căruia chiar și utilizatorii de Twitter i-au spus că nu doresc ca acesta să rămână în rolul de director executiv al companiei. Acum, Musk a dezvăluit că are în plan să lase acest rol către altcineva, însă nu înainte de stabilizarea companiei.

Musk își pregătește plecarea de la conducerea Twitter

Conform declarațiilor lui Musk, acesta va rămâne în rolul de CEO cel puțin până în 2024. Acesta spune că în 2023 dorește să stabilizeze compania pentru a se asigura că este într-un loc bun din punct de vedere financiar și că există un plan pentru viitorul acesteia. După ce aceste obiective vor fi stabilite, Musk va căuta o persoană care să îl înlocuiască în cadrul Twitter.

Acestă mișcare nu este tocmai caracteristică pentru Musk, acesta servind  în rolul de CEO și în cadrul Tesla și SpaceX, cele mai de succes companii ale sale. Totuși, Twitter pare să fie mai mult un soi de „jucărie” pentru miliardar, decât o afacere foarte serioasă, în ciuda faptului că a cheltuit peste 40 de miliarde de dolari pentru a o achiziționa. Recent, algoritmul Twitter a fost modificat „din greșeală” pentru a afișa mai întâi mesajele publicate de Musk în fluxul de știri al utilizatorilor. Se zvonește că motivul pentru care Musk a încercat să își împingă mesajele mai în față este popularitatea mesajelor lui Joe Biden, președintele SUA, care apărea mai des și mai sus în fluxurile de știri de pe Twitter.

În continuare însă, Twitter nu are o direcție clară. Planurile pentru abonamentele Blue se schimbă constant, Musk angajează și concediază oameni constant, iar funcții noi apar și dispar la ordinea zilei. Chiar dacă Twitter este o companie veche, aceasta acționează mai degrabă la fel ca un startup de când Musk este la conducerea ei.

sursa: Gizmodo, Bloomberg

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult