Elon Musk dezvăluie prima caracteristică AI pe platforma X, fostul Twitter

04.11.2023
Elon Musk dezvăluie prima caracteristică AI pe platforma X, fostul Twitter

Elon Musk a prezentat o nouă funcție bazată pe inteligența artificială (AI) numită „See similar posts” (Vedeți postări similare) pe platforma sa de social media rebranduită, „X”, anterior cunoscută sub numele de Twitter.

Această funcție face parte dintr-un efort mai amplu de a transforma X într-o aplicație condusă integral de AI, promițând o experiență personalizată pentru utilizatori, conform companiei.

Elon Musk a făcut anunțul oficial, evidențiind că funcția „See similar posts” este deja în curs de implementare pe X. Această funcție este doar începutul unei serii de inovații care urmează să fie dezvăluite pe platformă în timp.

Cum funcționează noua caracteristică AI

Acesta a oferit o perspectivă asupra diverselor caracteristici planificate pentru viitor, subliniind că echipa lucrează pentru a îmbunătăți funcționalitatea de căutare a platformei, urmărind un sistem de căutare semantică. Prin acest sistem, când utilizatorii introduc termeni de căutare, platforma va înțelege intenția lor și va furniza text, imagini și videoclipuri relevante.

Musk a accentuat că tranzitia către un sistem bazat pe AI nu este doar o comparație de text simplă, ci un sistem AI sofisticat. Pe lângă această funcție bazată pe AI, X a introdus recent funcționalități de apeluri audio și video.

Utilizatorii pot acum să participe la apeluri audio și video de înaltă calitate în cadrul ecosistemului X. Deși abonații premium au privilegiul de a iniția astfel de apeluri, toți utilizatorii pot primi apeluri audio și video. Inițial, aceste funcții sunt disponibile pe iOS, cu așteptarea extinderii lor pe platforma Android în viitorul apropiat.

În urmă cu câteva săptămâni, au apărut zvnouri cum că Elon Musk ar vrea să restriciționeze accesul cetățenilor europeni, evitând în acest fel investigațiile referitoare la fenomenul de dezinformare ce are loc pe platforma de comunicare.

În loc să adreseze în mod direct problema dezinformării ce plutește deasupra platformei pe X, fostul Twitter, Elon Musk ar putea alege să blocheze pur și simplu accesul utilizatorilor din Europa, evitând astfel posibile amenzi pregătite de autoritățile din Europa.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult