Elon Musk este acum proprietarul Twitter. A concediat fostul CEO din prima zi

28.10.2022
Elon Musk este acum proprietarul Twitter. A concediat fostul CEO din prima zi

După jumătate de an de oferte, răzgândiri, certuri și acuze, Elon Musk este, în sfârșit, proprietarul oficial al Twitter. Miliardarul a plătit suma de 44 de miliarde de dolari pentru a deține celebra rețea de socializare, iar primele sale acțiuni în cadrul companiei au fost concedierile a patru lideri Twitter, printre care CEO-ul Parag Agarwal și CFO-ul Ned Segal. Există informații conform cărora unul dintre cei concediați a trebuit să fie escortat de serviciul de securitate al clădirii, pentru că refuza să plece.

Twitter va suferi schimbări majore în următorii ani

Elon Musk a marcat momentul printr-un tweet pe profilul său personal, unde a anunțat că „Pasărea a fost eliberată”, sugerând că Twitter era până acum condusă într-un mediu care ținea potențialul său limitat. De asemenea, Elon Musk a asigurat companiile partenere pe partea de reclame că rețeaua nu va deveni un „Iad unde toți pot spune orice”, sugerând că nu va elimina complet moderarea conținutului și regulamentul de bune practici.

Musk s-a declarat nemulțumit de modul în care vechea conducere Twitter aborda moderare de conținut și considera că aceștia sunt împotriva libertății de exprimare, blocând permanent conturi ale unor indivizi care nu respectau regulile. Unul dintre aceștia a fost Donald Trump, care este blocat pe Twitter și majoritatea rețelelor de socializare de peste un an și jumătate. Musk a promis că îi va debloca contul lui Trump după ce preia conducerea rețelei de socializare.

Musk a mai declarat în trecut că Twitter este un prim pas către crearea unei rețele de socializare universale. Miliardarul a lăudat în trecut WeChat, aplicația chinezească care include nu doar socializare și chat, ci și magazine online, sisteme de plăți la orice magazin, știri și cam orice ai nevoie. Totodată WeChat este o aplicație masiv cenzurată de Partidul Comunist Chinez, tot conținutul nepermis fiind blocat ușor, într-un singur loc. Musk vrea să creeze o alternativă vestică la WeChat, pe care o numește momentan X.

Elon Musk a promis anterior că până în 2028, Twitter va ajunge la încasări anuale de 26,4 miliarde, o mare parte din venituri fiind de la utilizatori. În 2021, Twitter a încasat doar 5 miliarde de dolari, deci este așteptată o creștere de peste 5 ori în următorii 5 ani.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult