UPDATE. Elon Musk vrea să facă accesul la Twitter contra cost. Insigna „Official” dispare după mai puțin de 24 de ore

10.11.2022
UPDATE. Elon Musk vrea să facă accesul la Twitter contra cost. Insigna „Official” dispare după mai puțin de 24 de ore

UPDATE: la mai puțin de 24 de ore de la debut, insigna „Official” a fost eliminată de pe Twitter, la ordinele lui Elon Musk.

Acum că Twitter este din nou o companie privată, întrucât Elon Musk a cumpărat acțiunile majorității investitorilor, compania se poate mișca într-un ritm mai alert. Cei care urmăresc activitatea Twitter din ultimele săptămâni ar putea spune că este un ritm chiar haotic, iar acesta se vede în special în declarațiile noului CEO. Acesta sugerează că ar putea cere bani pentru acces la Twitter, în timp ce rețeaua de socializare caută soluții pentru a oferi o nouă insignă de verificare pentru conturile „oficiale”.

Musk vrea ca fiecare utilizator de Twitter să plătească pentru acces

După ce a scumpit Twitter Blue de la 5 la 8 dolari în doar o săptămână, și a condiționat insigna de verificare de acest cont, practic transformând-o în ceva fără o valoare reală, Musk sugerează că ar putea face accesul la rețeaua sa de socializare contra cost. Conform Platformer, surse din interiorul Twitter sugerează că Musk ia această idee în considerare, însă nu este obligatoriu un plan pentru viitorul apropiat.

Practic, utilizatorii ar putea să publice și să citească tweet-uri pe Twitter pentru o perioadă scurtă, după care vor trebui să plătească pentru a continua accesul la rețea. Musk a declarat în trecut că va încerca să crească atât numărul de utilizatori, cât și numărul de plătitori în rândul acestora, pentru a scăpa de dependența de reclame pentru încasări.

Acum că verificarea nu mai are nicio valoare, sunt introduse conturile „oficiale”

Acum că oricine poate primi o insignă de cont verificat, deși „verificarea” constă în plata unei taxe care să confirme că există un card de pe care pot fi luați 8 dolari, conturile „oficiale” se confruntă cu problema identificării în fața „fake-urilor”. Astfel, Twitter introduce o nouă insignă, are va fi acordată gratuit (la fel ca badge-ul de verificare de până acum), anumitor conturi oficiale ale unor afaceri, instituții publice și unor persoane cu notorietate mare. Practic, noua insignă „Official”, care va apărea pe pagina contului va înlocui vechiul Verified și va avea aceeași valoare: de a confirma că, într-adevăr, acela este contul real al persoanei sau insituției respective.

Aceste insigne nu vor putea fi însă cumpărate.

sursa: Engadget, Platformer

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult