Facebook a ajuns la 3 miliarde de utilizatori activi lunar

27.07.2023
Facebook a ajuns la 3 miliarde de utilizatori activi lunar

Facebook nu mai este de mult o rețea de socializare „cool”, tinerii fiind interesați de alte platforme precum Instagram sau TikTok. În ciuda acestui fapt, Facebook continuă să crească, cel mai nou raport Meta dezvăluind că rețeaua sa de socializare principală înregistrează acum peste 3 miliarde de utilizatori activi în fiecare lună. Se pare că deși mulți utilizatori nu mai sunt atât de „activi” pe vechea rețea, întrucât nu mai postează la fel de des, aceștia încă accesează Facebook pentru accesul la diverse funcții ale sale.

Facebook continuă să crească, în ciuda criticilor aduce de către utilizatori

Dintre cei trei miliarde de utilizatori care accesează Facebook cel puțin o dată pe lună, două treimi, adică 2,064 miliarde de utilizatori, intră pe rețea cel puțin o dată pe zi. Acest număr este în creștere față de anul trecut, când 2,037 miliarde de utilizatori intrau pe Facebook zilnic. De altfel, Meta pare că face ceva bun în ultima perioadă, întrucât spre finalul anului 2021, rețeaua sa principală înregistra și prima scădere în utilizare din istorie.

În total, pe toate platformele sale, care includ WhatsApp, Instagram, Messenger și Threads, Facebook are 3,88 miliarde de utilizatori activi în fiecare lună, deci majoritatea celor care au conturi pe alte platforme ale sale au conturi și pe Facebook și îl accesează destul de des.

S-ar putea ca Reels, clona de TikTok unde sunt publicate clipuri scurte în format vertical, să ajute la creșterea Facebook în ultima perioadă. Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta, a declarat recent că Reels înregistrează zilnic 200 de miliarde de vizualizări pe toate platformele pe care a fost integrată funcția.

Threads, cel mai recent produs de la Meta, o clonă de Twitter care încă nu este disponibilă în Europa (și care a fost chiar blocată după lansare pentru a împiedica europenii să posteze pe rețea), s-a bucurat de cea mai rapidă creștere a unei platformei din istoria internetului. Noua rețea, atașată de Instagram, a strâns 100 de milioane de utilizatori în primele cinci zile de la lansarea oficială.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult