Threads sparge recordul stabilit de ChatGPT: 100 de milioane de utilizatori în 5 zile (VIDEO)

11.07.2023

Threads, noul concurent pentru Twitter de la Meta, pare că este un succes garantat pentru companie. Săptămâna trecută, după doar o zi pe piață, serviciul atingea 60 de milioane de utilizatori înscriși, un record pentru industria de tehnologie. Acum, după 5 zile de la lansarea aplicației, Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta, a anunțat un nou record: 100 de milioane de utilizatori înscriși. Astfel, recordul ChatGPT, care adunase anterior acest număr de utilizatori înscriși abia după două luni, a fost deja doborât.

Threads, noua „jucărie” Meta, ajunge la 100 de milioane de utilizatori în sub o săptămână

Mark Zuckerberg a postat chiar pe contul său de Threads anunțul, iar aceasta pare să fie noua metodă prin care CEO-ul va comunica tot felul de mici vești legate de afacerile Meta. Anterior, acesta publica mesaje pe Facebook, rețeaua care a dat startul imperiului său din mediul online. Cel mai probabil, acesta va începe să folosească cele două rețele pentru diverse anunțuri, în paralel.

Anunțul menționează însă un detaliu interesant: cei 100 de milioane de utilizatori înscriși în Threads au fost adunați organic pe platformă, înainte de activarea diverselor materiale promoționale pe care compania le pregătește. Cel mai probabil, Meta va începe să promoveze existența Threads în celelalte aplicațiile ale sale, precum Facebook sau Instagram. Deja Threads este integrat foarte mult cu Instagram, folosind același sistem de conturi, deci nu ar fi ieșit din comun să vedem un buton Threads în cadrul rețelei mai vechi.

 

Post by @zuck
View on Threads

 

Și mai interesant este însă faptul că această performanță a fost atinsă fără publicul din Uniunea Europeană. Threads nu este disponibil în mod oficial pe App Store sau pe Google Play Store în Europa. Desigur, sunt deja mulți utilizatori pe platformă, care au instalat aplicația în format apk pe Android sau care au accesat App Store din țări care au acces la aplicație. Totuși, publicul larg nu se descurcă să caute astfel de alternative și, probabil, mulți nici măcar nu au auzit încă de noua platformă.

Având în vedere avântul pe care Threads îl are deja și faptul că Twitter are undeva între 300 și 400 de milioane de utilizatori activi pe platforma sa, este posibil ca în câteva luni Threads să devină mai popular decât Twitter, care este pe piață din 2006.

sursa: The Verge

Citește și Știrile Go4it: Revolut, exploatat de escroci. Aplicația Strava, fatală pentru un comandant rus. Jocurile video clasice dispar

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult