Facebook a cumpărat Sense3 pentru a-şi proteja platforma video de conţinut piratat

25.07.2017
Facebook a cumpărat Sense3 pentru a-şi proteja platforma video de conţinut piratat

Facebook s-a concentrat în ultimii câţiva ani pe dezvoltarea funcţiilor video ale reţelei de socializare, ignorând în acest timp problema pirateriei şi a conţinutului duplicat. În timp ce a adus în faţa utilizatorilor din ce în ce mai mult conţinut video, majoritatea clipurilor virale erau „furate” de pe YouTube sau de pe alte pagini de Facebook. Momentan nu există foarte multe metode prin care creatorii de conţinut îşi pot proteja munca pe această platformă, însă noua achiziţie a companiei ar putea să ajute în viitorul apropiat.

Compania condusă de Mark Zuckerberg a cumpărat Source3, un startup care se ocupă cu monitorizarea conţinutului digital. Tehnologia va putea fi folosită pentru a detecta conţinutul „piratat” urcat pe Facebook şi urmărirea utilizatorilor care fac acest lucru. Se pare că Source3 poate să urmărească utilizatorii după IP, putând facilita astfel urmărirea în instanţă a celor care urcă conţinut ilegal.

Aceasta nu este prima dată când Facebook încearcă să oprească astfel de conţinut pe platforma sa, în 2015 compania oferind către parteneri funcţia Rights Manager, care poate detecta automat conţinutul duplicat. Desigur, utilizarea Rights Manager nu este deschisă oricui, creatorii mai mici de de conţinut fiind vulnerabili pirateriei. Din acest motiv, mulţi dintre YouTuberii mari refuză în continuare să îşi urce clipuri complete pe paginile de Facebook.

De curând, Facebook a început şi testarea reclamelor în cadrul clipurilor de pe Facebook, cu reguli destul de stricte despre cantitatea de reclame care poate fi inserată în clipuri şi durata reclamelor. Momentan, nu foarte multe pagini au apelat la această metodă de monetizare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult