Cum arată aplicația Facebook de mobil cu Dark Mode. Se lansează în curând

22.04.2020
Cum arată aplicația Facebook de mobil cu Dark Mode. Se lansează în curând

Modul Dark Mode a devenit foarte popular în rândul utilizatorilor de smartphone-uri și computere, mai multe site-uri, aplicații și servicii oferind această opțiune în ultima perioadă. Chiar dacă noua interfață de desktop de pe Facebook oferă un dark mode, cea de pe mobil rămâne la vechea interfață albă, fără opțiunea de a „întuneca” fundalul. Se pare că o versiune nouă a aplicației de mobil va fi lansată în curând, fiind lansate pe internet primele imagini în care putem vedea cum arată Facebook Dark Mode.

Avem la îndemână patru imagini cu versiunea de iOS a aplicației, în care putem vedea trei ecrane. Avem mai întâi meniul de setări al aplicației, apoi meniul în care Dark Mode poate fi activat, cât și o pagină de brand, în cazul de față 9to5mac, unde pot fi observate anumite elemente ale interfeței obișnuite. Acestea ne pot oferi o idee destul de clară despre modul în care rețeaua de socializare va arăta odată ce acest update va fi lansat.

facebook dark mode

Cel mai probabil, această actualizare întârzie din cauza dimensiunii rețelei de socializare. Facebook este cea mai mare rețea din lume, iar schimbările sunt lente și rare tocmai din acest motiv, întrucât majoritatea deciziilor depind de multe persoane, iar aprobările pot dura mult timp. De altfel, alte rețele ale Facebook au făcut deja trecerea la Dark Mode. Instagram este de câteva luni bune accesibil în acest mod, WhatsApp a primit un update de curând, iar Messenger are deja de aproape doi ani acces la o astfel de interfață.

Din păcate însă, această interfață probabil că nu va ajuta foarte mult în cazul consumului de baterie pe dispozitive OLED. Fundalul din aplicație nu va fi de culoare neagră, ci un gri mai închis. Astfel, pixelii tot vor fi aprinși, însă într-o nuanță mai puțin luminoasă. Probasbil că un fundal complet negru ar fi fost preferat. Totuși, există un avantaj odată cu trecerea la interfața întunecată. Atunci când pornești aplicația și este întuneric, nuanțele de gri vor fi mai odihnitoare pentru ochi.

Asemeni altor aplicații cu Dark Mode, și Facebook va permite activarea sau dezactivarea opțiunii manual, sua alegerea controlului la nivel de sistem de operare. Astfel, dacă ai telefonul setat din meniul principal de opțiuni pe Dark Mode, și aplicația va fi în Dark Mode. Altfel, va rămâne cu fundalul alb clasic.

Din păcate însă, noile imagini cu interfața nu ne spun nimic nou despre o eventuală dată de lansare. Fiind deja funcțională, probabil că lansarea este destul de aproape. Cel mai probabil însă, Facebook va testa această interfață cu ajutorul unui număr mic de utilizatori, după care va extinde disponibilitatea treptat la aceasta pe din ce în ce mai multe conturi.

(via 9to5mac)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult