Facebook Dating a fost lansat. Este o alternativă la Tinder, disponibilă în aplicaţia reţelei de socializare

06.09.2019
Facebook Dating a fost lansat. Este o alternativă la Tinder, disponibilă în aplicaţia reţelei de socializare

Facebook a lansat în mod oficial Facebook Dating, noul serviciu care doreşte să „fure” puţin din piaţa unor servicii precum Tinder, OK Cupid sau Dating.com. Noua funcţie a reţelei de socializare a fost anunţată şi prezentată în primăvară, în cadrul conferinţei anuale F8 şi a fost disponibilă într-o formă sau alta în testare pentru o parte dintre utilizatori în tot acest timp. Cu această ocazie însă, compania anunţă că serviciul a fost lansat în mod oficial.

Primii care vor putea beneficia de Facebook Dating sunt utilizatorii din Statele Unite ale Americii si alte câteva ţări. Aceştia vor putea să folosească atât date de pe contul de Facebook, cât şi cele de pe contul de Instagram pentru a căuta posibile persoane „potrivite”. Ce face Facebook Dating diferit faţă de alte aplicaţii este că foloseşte listele de prieteni deja existente pentru a pune utilizatorii în contact nu numai cu străini, ci şi cu persoane cunoscute, sau din cercuri de prieteni apropiate.

Profilul de Facebook Dating poate fi „decorat” cu fotografii de pe Facebook şi Instagram, în timp ce utilizatorii pot adăuga pe listele „Secret Crush” atât prieteni din lista de Facebook, cât şi urmăritori de pe Instagram. Planul este ca până la finalul anului să poată fi adăugate la profil inclusiv story-urile de pe cele două reţele de socializare.

Cei care doresc să folosească Facebook Dating trebuie să aibă minimum 18 ani împliniţi şi să instaleze cea mai recentă versiune a aplicaţiei Facebook. De asemenea, Facebook se laudă cu setări avansate de intimitate, însă este greu de crezut că acestea vor fi respectate, având în vedere cât de dese sunt problemele companiei din ultima vreme. Profilul de Facebook Dating va fi totuşi separat de cel principal, cei care găsesc anumite persoane pe Dating neavând acces la profilul complet de pe Facebook.

Facebook nu a anunţat încă planuri pentru monetizarea platformei, rivalii săi din acest domeniu precum Tinder oferind diverse servicii contra cost pentru îmbunătăţirea şanselor în a găsi o „potrivire”. Ţările în care Facebook Dating este disponibil, pe lângă SUA, sunt: Argentina, Bolivia, Brazilia, Canada, Chile, Columbia, Ecuador, Guyana, Laos, Malaezia, Mexic, Paraguay, Peru, Filipine, Singapore, Suriname, Tailanda, Uruguai şi Vietnam. În Europa ar trebui să se lanseze pe la începutul anului următor.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult