Facebook interzice articolele și postările anti-vaccin de pe platforma sa

09.02.2021
Facebook interzice articolele și postările anti-vaccin de pe platforma sa

Facebook se luptă de câțiva ani buni deja cu fenomenul fake news și cu diverse tipuri de abuzuri care pot avea loc pe platforma sa. În același timp, în urma evenimentelor din ultima perioadă din SUA, a desemnat chiar și anumite grupări online precum Q Anon drept nepotrivite pentru rețeaua sa de socializare. Următoarea țintă pentru inițiativa de „curățenie” a Facebook este curentul anti-vaccinist, iar postările care se încadrează în această categorie vor fi șterse fără drept de apel.

Facebook va lua măsuri în special împotriva grupurilor și paginilor care dezinformează

Facebook a publicat o listă extinsă de subiecte referitoare la pandemia de COVID-19 care nu sunt acceptate pe platforma sa. Este vorba desigur despre orice discuție care contestă faptul că vaccinurile nu sunt eficiente împotriva acestei boli (sau altor boli pentru care sunt create), despre originile virusului COVID-19, sau despre efectele adverse nedovedite ale vaccinurilor.

Orice postare care include informații despre subiectele de mai jos ar putea fi oricând șterse de pe Facebook, iar autorul sancționat cu blocarea accesului la cont sau imposibilitatea de a publica materiale noi:

  • COVID 19 este creat în laborator
  • Vaccinurile de orice fel nu sunt eficiente în prevenirea bolilor
  • Este mai sigur să te îmbolnăvești decât să faci un vaccin
  • Vaccinurile sunt periculoase, toxice sau creează autism

Facebook spune că va începe prin aplicarea de sancțiuni în special în grupuri, pe pagini și pe conturi care distribuie astfel de conținut, iar cei care vor posta astfel de conținut în mod repetat vor avea conturile dezactivate, fie că sunt pagini sau utilizatori.

Ce este important de reținut este însă faptul că aceste restricții vor fi impuse doar pe perioada pandemiei de COVID-19. Aceste reguli vor dispărea cel mai probabil după ce urgența medicală globală va fi declarată rezolvată. Asta înseamnă că anti-vacciniștii vor avea probleme pe platforma Facebook în perioada următoare, însă nu vor fi complet interziși în viitor.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult