Facebook Messenger are un nou logo. Ce funcții noi a primit aplicația de chat

13.10.2020
Facebook Messenger are un nou logo. Ce funcții noi a primit aplicația de chat

Facebook Messenger primește începând de astăzi un nou logo și este acum oficial integrat cu Instagram. De altfel, noua pictogramă a aplicației de mobil este inspirată de coloristica rețelei de socializare cu care se poate acum conecta, fiind decorată cu un gradient de la albastru la roșu. Facebook a integrat multe funcții noi în aplicația Messenger de mobil, multe dintre care au fost deja disponibile în diverse teste anterior.

Noul Facebook Messenger are un logo colorat și funcții noi

Funcția cea mai importantă este posibilitatea de a trimite mesaje către utilizatori de Instagram, însă Facebook se laudă și cu posibilitatea de a crea Watch Parties pentru a viziona clipuri de pe Facebook alături de prieteni, sau cu funcția de camere pentru a putea realiza conferințe video cu mai multe persoane, lucruri pe care le-am mai văzut în trecut.

La nivel vizual, nu apar foarte multe lucruri noi. Se pare că acum vor fi integrate mai multe teme pentru personalizarea culorilor fiecărei conversații în parte, în timp ce funcții precum stickers și emoji vor putea fi folosite acum în moduri noi.  De exemplu, toate emoji-urile din listă vor putea fi folosite drept reacție la mesaje din conversații.

Pentru chat-uri de grup, poți acum realiza poll-uri, prin care poți pune întrebări pentru diverse sondaje rapide. De exemplu, poți întreba grupul de prieteni unde să vă întâlniți, sau unde să mergeți la o masă în oraș (atunci când vom putea să ieșim în grupuri mai mari de 4 la terase, după pandemie, probabil).

Facebook a anunțat și câteva funcții care vor veni mai târziu, precum sticker-e personalizabile cu fața utilizatorului, sau mesaje care dispar după ce au fost citite sau după ce pleci din conversație. Nu în ultimul rând, Messenger va primi suport pentru efecte AR pentru cameră dezvoltate de comunitate, la fel ca pe Instagram.

Poți face update chiar acum la noul Facebook Messenger de pe App Store sau Google Play Store.

sursa: Facebook

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult