Facebook Messenger primește noi funcții pentru conversații criptate end-to-end

28.01.2022
Facebook Messenger primește noi funcții pentru conversații criptate end-to-end

Facebook Messenger nu mai primește actualizări la fel de des precum în urmă cu doar câțiva ani. Asta pentru că are deja cam toate funcțiile necesare pentru a asigura comunicare eficientă. Totuși, la categoria conversații criptate end-to-end, Facebook pare că mai avea puțin de muncă. Acele „secret chats” au fost implementate de mai multă vreme, însă acestea aveau acces la mai puțină funcționalitate decât chat-ul standard. Cel mai nou update de Messenger vine în sfârșit cu noi capabilități, care ar putea duce la utilizarea funcției mai des.

Facebook Messenger va putea notifica atunci când are loc o captură de ecran

Chat-urile „secrete” de pe Messenger vor primi acum posibilitatea de reacții cu emoji-uri, la fel ca în cazul chat-urilor obișnuite, posibilitatea de a posta GIF-uri, posibilitatea de reply sa forward, cât și posibilitatea de a posta în chat-uri sticker-e. Practic, tot ce ai disponibil în chat-uri necriptate, poate fi acum oferit și în varianta criptată. Inclusiv apelurile audio și video pentru chat-uri de grup sunt acum criptate. Înainte, acestea erau limitate la căsuțe de chat cu doar două persoane.

Mai mult, poți acum salva fotografii din chat-uri secrete și poți edita clipuri în această interfața, înainte de a le trimite. Ceva ce va fi însă exclusiv chat-urilor criptate și care probabil că nu va ajunge pe cele standard, este notificarea de screenshot. Atunci când celălalt participant la discuție face o captură de ecran pe telefon în căsuța de chat, vei primi o notificare că acest lucru a avut loc.

Întregul scop al chat-urilor criptate este confidențialitatea, iar dacă cineva face o captură de ecran, înseamnă că și altcineva poate afla informația din chat.  Desigur, asta nu împiedică fotografierea ecranului folosind un alt dispozitiv, dar oferă un strat extra de siguranță. Știind că există astfel de notificări, cei care erau tentați să facă capturi de ecran ar putea fi descurajați acum.

Mesajele trimise prin intermediul chat-urilor secrete se șterg la ieșirea din modul „secret”, numit Vanish Mode. Facebook plănuiește să facă toate chat-urile de pe Messenger unele de tip criptat, însă acest lucru se va întâmpla abia în 2023.

sursa: Facebook

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult