Facebook poate folosi acum standardele AirPlay şi Cast pentru redare video wireless pe televizoare

14.10.2016
Facebook poate folosi acum standardele AirPlay şi Cast pentru redare video wireless pe televizoare

Acum că Facebook a dezvoltat funcţiile video ale reţelei sale de socializare, compania încearcă să asculte feedback-ul utilizatorilor pentru a asigura o experienţă de vizionare de calitate. Întrucât majoritatea aplicaţiilor de streaming video vin cu funcţii pentru afişarea wireless pe un display separat precum un televizor echipat cu Chromecast sau alte dispozitive similare, Facebook a decis să ofere funcţionalitate similară.

Momentan disponibilă doar în varianta pentru iOS a aplicaţiei pentru mobile Facebook, posibilitatea de a trimite un clip video către un ecran mai mare poate fi realizată prin simpla apăsare a unui buton. În timpul redării în mod fullscreen a clipului, Facebook afişează un buton nou în formă de Televizor. Odată apăsat, aplicaţia detectează dispozitivele compatibile spre care poate fi transmis clipul şi afişează o listă a acestora. O simplă atingere pe dispozitivul dorit porneşte redarea instant pe display-ul extern.

Întrucât iOS nu oferă funcţionalitate Miracast, clipurile de pe Facebook pot fi trimise doar pe Apple TV prin Airplay şi pe Chromecast, întrucât este un standard deschis de la Google. Clipurile video nu sunt singurele care vor putea fi trimise pe un alt display, sesiunile Facebook Live beneficiind de aceeaşi funcţionalitate.

Posibilitatea de a iniţializa redarea de clipuri video de pe dispozitive cu Android într-un mod asemănător va veni foarte curând într-un update al aplicaţiei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult