Facebook pregăteşte Focus, un dispozitiv pentru chat video cu recunoaştere facială

10.01.2018
Facebook pregăteşte Focus, un dispozitiv pentru chat video cu recunoaştere facială

În ciuda faptului că nu avem informaţii oficiale, zvonurile afirmă că Facebook pregăteşte primul său dispozitiv hardware. Acesta se numeşte Focus şi va facilita capabilităţi de chat video între utilizatorii reţelei de socializare Facebook, alături de câteva capabilităţi de bază pentru redarea de conţinut multimedia. Acest concept nu este tocmai nou, Amazon oferind încă de anul trecut Echo Show, un dispozitiv similar cu un preţ de listă mai mic decât cel pe care Facebook îl cere.

Focus va fi un ecran conectat la internet care va beneficia de o cameră video şi de un microfon. Principala interacţiune cu dispozitivul pare să fie vocea, însă cel mai probabil vom avea de a face şi cu un ecran tactil. În ciuda faptului că vorbim practic despre o tabletă conectată la priză permanent, Facebook Focus ţinteşte spre un preţ de 499 dolari americani, de două ori mai mult decât preţul lui Amazon Echo Show.

Chiar şi cu funcţii avansate de recunoaştere facială, care ar trebui să asigure autentificare automată pe contul de Facebook a fiecărui utilizator în parte şi integrare cu Spotify şi Netflix, tot nu pare justificat preţul. Alte dispozitive din casă sau portabile oferă deja funcţii de chat video mai simplu de accesat. De asemenea, nu foarte mulţi utilizatori se simt confortabil cu un dispozitiv care poate vedea şi asculta totul din jur în timp ce este conectat la cea mai mare reţea de socializare din lume.

Dezvăluirea oficială va veni în următoarele câteva luni, probabil în cadrul conferinţei F8 anuale, care va avea loc la începutul lunii mai.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult