Facebook primește Reels în 150 de țări. Meta anunță planurile pentru monetizare și lansarea de noi funcții video

23.02.2022
Facebook primește Reels în 150 de țări. Meta anunță planurile pentru monetizare și lansarea de noi funcții video

Creșterea rapidă în popularitate a rețelei de socializare chineze TikTok și-a pus deja amprenta asupra multor alte rețele de socializare cu vechime mai mare, majoritatea oferind acum alternative similare în funcționalitate. Una dintre ultimele care implementează asta este Facebook, care abia acum a anunțat lansarea internațională a funcționalității Reels în cadrul aplicației de mobil, după o testare cu succes cu publicul din SUA.

Meta va oferi Reels, deja disponibile pe Instagram, și pe Facebook

Facebook Reels oferă aceleași capabilități cu Instagram Reels, cât și posibilitatea de a publica clipurile pe ambele rețele de socializare simultan. Totodată, Reels primesc noi capabilități de monetizare, oferind creatorilor de conținut șansa de a fi plătiți pentru aceste clipuri, în timp ce noi opțiuni creative apar în editorul video dedicat acestei noi secțiuni.

Conform Meta, Instagram Reels a avut parte de cea mai rapidă creștere a unui format nou de pe rețea de până acum și a fost motivul principal pentru care Instagram a înregistrat o creștere în ultima perioadă. Se pare că Reels este în creștere alertă deja și pe Facebook, iar deschiderea acestei secțiuni către publicul internațional o va accelera cu siguranță.

Momentan, monetizarea va fi disponibilă doar în SUA, Canada și Mexic, dar în luna martie vor fi adăugate alte 50 de țări în categoriile celor unde vor putea fi afișate reclame deasupra clipurilor. Vor putea fi afișate reclame sub formă de banner sau sub formă de stickers, care vor fi afișate în timpul redării conținutului, nu înainte, așa cum se întâmplă în cazul altor tipuri de conținut video. Acestea sunt semi-transparente și apar în partea de jos a ecranului în cazul banner-elor, sau pot fi afișate în diverse poziții de pe ecran în cazul formatului de tip sticker.

Compania va încasa aproape jumătate din banii generați de noile reclamele

Pentru început însă, Facebook va lua o parte mai mare din reclamele de pe Reels decât din alte categorii de reclame. Creatorul va primi 55% din veniturile generate, în timp ce Facebook va lua restul de 45%. Compania spune că va monitoriza veniturile din noile reclame și va ajusta în viitor ponderile, în funcție de rezultatele acestor teste de început. Desigur, reclamele vor fi afișate doar pe conturi eligibile și vor exista diverse filtre pentru publicitari, pentru a alege conținutul potrivit pe care să își afișeze banner-ele.

Printre funcțiile noi din Reels pentru creatorii de conținut se numără Remix, adică posibilitatea de a reedita un Reel deja existent, posibilitatea de a publica clipuri de până la 60 de secunde în durată, posibilitatea de a salva un „draft” care este în proces de editare și posibilitatea de a extrage anumite porțiuni din transmisii Live pentru a fi folosite pe Reels (clipping). Ultimele două vor fi disponibile mai târziu, însă.

În urma acestor anunțuri, Meta a dezvăluit și că plănuiește să investească mia mult efort în integrarea conținutului video în experiența de utilizare a rețelelor sale de socializare. Anterior, compania confirmase că Instagram este mai puțin o rețea de conținut foto și mai degrabă dedicată conținutului video.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult