Instagram înlocuiește tab-ul Explore cu noul Reels, clona de TikTok

04.09.2020
Instagram înlocuiește tab-ul Explore cu noul Reels, clona de TikTok

Instagram a lansat în ultimele câteva Reels în toată lumea, funcționalitatea care „clonează” TikTok. Aceasta pare să se bucure de un succes enorm, în special în India, unde TikTok a fost interzis și blocat la nivel național din cauza relațiilor tensionate cu China. Reprezentanții Instagram anunță astfel că în această țară, datorită popularității ieșite din comun, Reels va înlocui tab-ul Explore în meniul aplicației de mobil.

Instagram Reels este acum o parte importantă a aplicației Instagram

Tab-ul Explore a fost folosit până acum pentru a dezvălui conținut popular și relevant pentru utilizatori. Tot aici apăreau clipuri din Instagram TV și alte noi funcții pe care rețeaua le oferă. Inclusiv Reels, noua clonă de TikTok, a debutat aici, fluxul infinit putând fi accesat doar din tab-ul Explore de pe mobil. Acum, aplicația din India va avea buton dedicat de Reels, care va apărea imediat lângă tab-ul principal „Home”. Nu este clar însă dacă Explore dispare de tot sau este doar mutat în altă secțiune.

Se pare însă că există teste pentru a face Reels o parte importantă a Instagram, așa cu s-a întâmplat și cu Stories în urmă cu câțiva ani, și în Brazilia, Franța și Germania. Nu toți utilizatorii din aceste țări primesc însă butonul de Reels, la fel cum se întâmplă în India.

De altfel, succesul Reels în India este ușor de înțeles. TikTok era una dintre cele mai populare rețele de socializare din această țară. Imediat ce TikTok a fost interzis de către autorități, Instagram a lansat Reels în această țară, după ce testase funcționalitatea cu câteva luni înainte în Brazilia și alte câteva regiuni. Acum, Reels a căpătat rapid popularitate, din lipsă de alternative în această țară, iar utilizatorii care foloseau anterior TikTok, vor probabil acces la funcția lor preferată într-un mod mai rapid.

TikTok avea 200 de milioane de utilizatori în India, iar aceștia cel mai probabil că vor migra către Instagram, astfel, este de înțeles de ce Facebook își concentrează acum eforturile către această țară.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult