Facebook va permite ascunderea reclamelor politice. Nu va promova această funcție

18.06.2020
Facebook va permite ascunderea reclamelor politice. Nu va promova această funcție

Facebook a devenit o platformă extrem de importantă pentru politicieni. Reclamele prin intermediul rețelei de socializare au o influență destul de mare în rândul electoratului, iar compania spune că nu se va implica în verificarea informațiilor reclamelor din acest domeniu. Din fericire, Facebook permite acum utilizatorilor să se protejeze de reclame politice. În următoarele câteva săptămâni, utilizatorii vor primi acces la o funcție care permite dezactivarea acestui tip de reclame.

Funcția de ascundere a reclamelor politice pe Facebook este bine ascunsă

Mark Zuckerberg a fost criticat atât de întreaga industrie de tehnologie, cât și de proprii angajați, când a refuzat să verifice mesajele publicate de Donald Trump și alți politicieni pe platforma sa. În același timp, Twitter a marcat anumite mesaje ale lui Trump drept informații neverificate și care instigă la violență. Zuckerberg spune că nu va implica platforma în astfel de acțiuni.

Ce va face însă Zuckerberg este să le ofere utilizatorilor posibilitatea de a se feri de reclame politice. Acesta a declarat că această funcție este dedicată celor care sunt deja hotărâți și că va fi disponibilă pentru toată lumea în săptămânile următoare:

„Pentru cei dintre voi care deja au luat o hotărâre și doresc doar ca alegerile să se termine, vă auzim. Anunțăm astăzi posibilitatea de a opri afișarea de reclame politice”, a scris CEO-ul Facebook.

Totuși, Facebook nu va notifica utilizatorii despre prezența acestei funcții în cadrul platformei. Oferind această funcție, dar refuzând să vorbească prea mult despre ea, rețeaua de socializare încearcă să se poziționeze cumva în zona neutră a discuției. Politicienii nu se vor supăra pe Facebook, întrucât rețeaua nu le va cenzura mesajele politice. Totodată, aceștia vor fi mulțumiți pentru că rețeaua nu se va lăuda cu posibilitatea de a ascunde reclamele politice. În același timp, utilizatorii care sunt deranjați de aceste reclame, le pot dezactiva complet.

Anunțul funcției se află pe contul de Facebook al lui Mark Zuckerberg și pe site-ul de presă al rețelei. Acolo există și un clip video care explică cum dezactivezi reclamele politice. Totuși, cei care nu urmăresc știrile despre Facebook și care nu îl urmăresc pe Mark Zuckerberg pe rețea, nu vor putea afla de existența funcției.

via Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult