Flash este alternativa Facebook la Snapchat pentru ţările emergente

09.11.2016
Flash este alternativa Facebook la Snapchat pentru ţările emergente

Facebook continuă asediul asupra Snapchat, lansând în Brazilia o nouă aplicaţie numită Flash, care foloseşte majoritatea funcţiilor care au consacrat serviciul îndrăgit de adolescenţi. Disponibilitatea limitată doar în Brazilia este strategică, întrucât Flash este dedicată ţărilor în curs de dezvoltare, care nu au conexiuni de internet de viteză înaltă şi unde Snapchat încă nu a reuşit încă să pătrundă.

Flash este o aplicaţie bazată pe fotografii şi filtre inteligente, care poate trimite mesaje de tip text către prieteni, însă accentul său este pus pe consumul cât mai mic de trafic de internet. Utilizatorii din Brazilia de smartphone-uri pot descărca de pe Google Play Store noua aplicaţie mult mai rapid decât Snapchat, aceasta „cântărind” doar 25 MB. În comparaţie cu Snapchat, care are o dimensiune de 75 MB şi luând în considerare vitezele scăzute pe conexiuni de date şi lipsa reţelelor WiFi din Brazilia, Facebook susţine că mulţi utilizatori ar prefera să descarce Flash.

Aplicaţia oferă posibilitatea de a trimite fotografii care expiră, care pot fi decorate cu filtre, pictograme emoji, desene şi text. Interfaţa este foarte similară cu cea a originalului Snapchat, oferind trei secţiuni importante. Secţiunea Chat, unde pot fi trimise mesaje private către prieteni, secţiunea cameră unde sunt realizate fotografiile şi secţiunea de contacte, unde pot fi adăugaţi noi prieteni fie prin agenda telefonică, fie prin conectarea la contul de Facebook.

George Want, Product Manager în cadrul Facebook, a declarat că planul pentru Flash implică lansarea şi în alte ţări emergente, însă momentan nu a confirmat următoarea ţară care va primi acces la această aplicaţie. Flash este a treia încercare de a lansa un concurent direct pentru Snapchat, după eşecurile aplicaţiilor Poke şi Slingshot, care au fost închise la scurt timp după lansare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult