Cum să activezi „Dark Mode” în Facebook Messenger pentru mobil

Cum să activezi „Dark Mode” în Facebook Messenger pentru mobil

Facebook a promit în urmă cu mai multe luni o versiune „întunecată” a interfeţei Facebook Messenger pentru mobil, însă până acum nu a lansat-o în mod oficial. Se pare însă că aceasta există de ceva vreme „ascunsă” în aplicaţie, iar modul de activare este foarte simplu: nu trebuie decât să trimiţi un anumit caracter „emoji” către un prieten. Rezultatul este adăugarea unei noi opţiuni în meniul de setări care permite pornirea sau oprirea „Dark Mode”.

Pentru a asigura funcţionarea Dark Mode, este indicată actualizarea aplicaţiei din AppStore sau Google Play Store şi închiderea forţată a acesteia din meniul de multi-tasking. Apoi, alegeţi un contact din lista de prieteni şi trimiteţi printr-un mesaj normal emoji-ul „semilună” . Dacă totul este în regulă, adică aplicaţia este actualizată şi a fost pornită de curând, pe ecran va apărea o ploaie de emoji-uri cu luna şi mesajul care spune că aţi descoperit „Dark Mode”.

Tot ce trebuie să faceţi de aici este să apăsaţi pe mesajul care apare şi să activaţi opţiunea din setări. Aceasta poate fi cu uşurinţă dezactivată, în cazul în care fundalul negru nu vă place.

În ultima perioadă, din ce în ce mai multe companii integrează interfeţe cu nuanţe întunecate în aplicaţii şi chiar direct în software-ul telefoanelor. Acest trend a pornit în special datorită creşterii în popularitate a ecranelor OLED, care atunci când sunt afişate culori întunecate, consumă mai puţină energie, întrucât un pixel negru nu generează lumină şi este automat stins. Întrucât majoritatea telefoanelor de top de pe piaţă sunt acum echipate cu panouri OLED, folosirea unor interfeţe grafice cu nuanţe întunecate este o metodă simplă pentru a prelungi autonomia.

Metoda a fost testată atât pe iOS, cât şi pe Android, deci nu este o funcţie exclusivă unei platforme. Având în vedere că Dark Mode este deja disponibil în această versiune „ascunsă”, cel mai probabil, Facebook va lansa funcţia pentru toţi utilizatorii în viitorul foarte apropiat. 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult