Funcție nouă pe LinkedIn: înregistrare audio cu numele tău, pentru a-i ajuta pe ceilalți să îl pronunțe corect

08.07.2020
Funcție nouă pe LinkedIn: înregistrare audio cu numele tău, pentru a-i ajuta pe ceilalți să îl pronunțe corect

Rețeaua de socializare LinkedIn a adăugat de curând o funcție pe care foarte mulți și-o doreau. Pentru că întâlnirile de business se fac din ce în ce mai mult online prin platforme de videoconferințe precum Zoom, Google Meet sau Microsoft Teams, este important să știi cum să citești și să pronunți corect numele interlocutorilor. Pentru că LinkedIn este rețeaua de socializare „de business” și pentru a evita situațiile penibile în care te poți regăsi atunci când pronunți greșit un nume, toți utilizatorii își vor putea adăuga o înregistrare audio cu propriul nume pe pagina personală.

Noua funcție audio de pe LinkedIn este disponibilă doar în aplicația de mobil

Această capabilitate este foarte simplă și este de mirare că nu s-a gândit nimeni până acum să o introducă în această formă. Având în vedere că LinkedIn are peste 650 de milioane de utilizatori activi și că pot fi create prin intermediul său legături profesionale în toată lumea, este foarte important să știi cum să pronunță numele celor cu care interacționezi.

Folosind aplicația LinkedIn de mobil pentru iOS sau Android, fiecare utilizator poate acum să înregistreze un clip audio scurt, de 10 secunde, în care să își pronunțe numele corect. Având la dispoziție 10 secunde, probabil că poți oferi și câteva sfaturi de pronunție, în cazul unui nume mai „exotic”. Pronunția corectă poate fi apoi ascultată de pe oricare platformă pe care rețeaua LinkedIn este disponibilă în mod oficial, nu doar de pe mobil.

Nu este prima rețea de socializare care apelează la o soluție de acest gen

Și Facebook integrează o funcție similară, însă în format text, care folosește o voce computerizată pentru a citi rezultatul. Soluția celor de la LinkedIn este ceva mai simplă, însă deschide și calea către abuzuri. Utilizatorii ar putea înregistra orice în cele 10 secunde, inclusiv mini-CV-uri audio pentru a atrage noi oportunități în rândul celor care le vizitează profilul.

Nu este clar dacă Microsoft va încerca sau nu să monitorizeze conținutul publicat în această secțiune a rețelei sale de socializare. Dacă nu aveți deja această funcție deja disponibilă în aplicația de mobil LinkedIn, aceasta va fi activată în următoarele câteva zile.

sursa: LinkedIn

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult