Google+, reţeaua de socializare rivală Facebook, se închide

09.10.2018
Google+, reţeaua de socializare rivală Facebook, se închide

Google+ nu mai este de mult o prioritate pentru gigantul online, experimentele sale în domeniul reţelelor de socializare dovedindu-se a fi neinteresante pentru publicul larg. În urma identificării unei mari probleme de securitate, care ar putea compromite intimitatea utilizatorilor, Google a decis să renunţe complet la Google+ şi să anunţe în mod oficial închiderea serviciului la nivel global.

Ben Smith, vice preşedintele diviziei de inginerie din cadrul Google, spune că „Google+ nu a ajuns la destui utilizatori şi nici nu a fost adoptat de către devoltatori, interacţiunea serviciului cu aplicaţiile fiind mică”. De asemenea, acesta recunoaşte că „versiunea pentru consumatori a lui Google+ are în acest moment un nivel scăzut de utilizare şi interacţiune, 90% dintre sesiunile utilizatorilor având mai puţin de 5 secunde.”

Aceasta nu este prima dată când Google ia în considerare închiderea Google+, însă faptul că au fost descoperite probleme cu platforma în urma unui articol Wall Street Journal, compania a decis că este momentul bun pentru a opri serviciul. Motivul principal sunt resursele care trebuiesc investite pentru a menţine serviciul la un nivel de securitate bun pentru anul 2018, în raport cu numărul de utilizatori activi.

Utilzatorii sunt îndrumaţi să îşi descarce conţinutul de pe Google+ prin intermediul Google Takeout, care va oferi în curând acces complet la tot ceea ce a fost publicat. Google+ nu se închide însă complet, anumite secţiuni ale sale urmând să rămână active. Data la care utilizatorii vor fi privaţi de acces pe Google+ este august 2019, anumite componente ale sale urmând a fi închise pe parcursul anului următor.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult