Hackerii încearcă să instaleze malware folosindu-se pe Facebook de un presupus sex tape al actriţei Jessica Alba

10.12.2016
Hackerii încearcă să instaleze malware folosindu-se pe Facebook de un presupus sex tape al actriţei Jessica Alba
Un link periculos cu ceea ce pare a fi un sex tape al actriţei Jessica Alba circulă pe Facebook în aceste zile. Experţii în securitate spun că înregistrarea nu este reală şi că avem de a face cu o capcană prin care infractori cibernetici încearcă să instaleze programe malware pe computerele utilizatorilor reţelei de socializare online. 
 
Cei care au picat în capacă primesc reclame nedorite în browserele de internet la site-uri cu conţinut pentru adulţi sau cu loterii false. 

Potrivit experţilor de la compania de securitate Cyren, programul dăunător are efecte maxime atunci când link-ul este deschis cu browserul Google Chrome. Cei care deschid link-ul în acest program sunt duşi pe un site YouTube fals. Mai mult, utilizatorii sunt invitaţi să instaleze o extensie pentru browser. Cei care acceptă sunt redirecţionaţi spre pagina de autentificare a Facebook. Extensia este capabilă să citească lista de contacte şi să trimită link-ul periculos tuturor prietenilor persoanei care a picat în capcană. 

 
Astfel, experţii spun că este recomandat să fiţi atenţi pe ce conţinut despre Jessica Alba daţi clic în Facebook în aceste zile şi că este bine să verificaţi cine l-a publicat. În cazul în care vi s-a infectat computerul, o modalitate de a-l curăţa care s-a dovedit eficientă este programul Malwarebytes. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult