Instagram a împlinit 10 ani! Oferă funcții noi și posibilitatea de a schimba pictograma

06.10.2020
Instagram a împlinit 10 ani! Oferă funcții noi și posibilitatea de a schimba pictograma

Astăzi, Instagram sărbătorește 10 ani de existență, iar cu această ocazie, Facebook a lansat un nou update pentru aplicația de mobil, atât pentru iOS, cât și pentru Android. Lansată în 2010, inițial exclusiv pentru iPhone-uri, Instagram este acum una dintre cele mai importante divizii Facebook, după ce a fost achiziționată în 2012 pentru o sumă considerată mică la standardele de astăzi, dar imensă la acel moment: 1 miliard de dolari.

Instagram face 10 ani și permite utilizatorilor să schimbe pictograma aplicației de mobil

Instagram s-a schimbat destul de mult în ultimii zece ani. De al un simplu flux de fotografii pătrate cu filtre aplicate peste, rețeaua a devenit modul principal de exprimare în mediul online pentru mulți dintre utilizatori, în special în rândul publicului tânăr. Rețeaua este acum dominată de fotografii de toate formele, clipuri video scurte și lungi (prin intermediul IGTV), story-uri și mai nou Reels, clipuri scurte verticale, similare cu cele de pe TikTok.

Desigur, Instagram este și o rețea plină de reclame, în mai toate secțiunile sale, dar și plină de product placement și promoții din partea influencerilor care activează în principal pe această rețea.

Odată cu aniversarea a 10 ani de Instagram, avem parte și de noi funcții. De exemplu, cei care se simt hărțuiți, pot opta ca acele mesaje și altele similare să fie automat ascunse. De altfel, cei care publică astfel de mesaje primesc acum avertismente din partea Instagram, care specifică faptul că își pot pierde accesul la conturi. De asemenea, funcția stories primește acum o arhivă foarte frumos organizată. Este vorba despre un calendar pentru a vedea fiecare zi în care ai pus stories și o hartă  unde poți vedea locurile în care ai publicat fotografii și clipuri video pe stories.

De asemenea, în aplicația de mobil, există acum posibilitatea să schimbi pictograma care apare în meniul telefonului. Sunt incluse toate imaginile care au servit drept pictogramă de-a lungul celor zece ani, de la cea de prototip, până la cele clasice care imitau aparate foto Polaroid și până la cele mai colorate din ultimii câțiva ani.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult