Instagram implementează funcţia „pinch-to-zoom”

01.09.2016
Instagram implementează funcţia „pinch-to-zoom”
Utilizatorii de Instagram ar prefera ca reţeaua de socializare să rămână neschimbată, însă după o schimbare a interfeţei şi implementarea unui algoritm pentru fluxul principal, Facebook nu pare să se oprească aici. Până în prezent, imaginile şi clipurile de pe Instagram erau afişate pe întreaga lăţime a ecranului, fără a putea interacţiona cu acestea în niciun fel. De acum vom putea însă să le mărim pentru a observa detalii greu de depistat la dimensiunea normală.
 
 
Cei care dispun de smartphone-uri cu display-uri mai mici vor aprecia probabil noua funcţie de „pinch-to-zoom”, în special cei care dispun de telefoane cu rezoluţie mai mică decât Full HD. De curând, Instagram a primit suport pentru imagini 1080  x 1080 pixeli, după ce multă vreme dimensiunea maximă era de 640 x 640. Utilizarea funcţiei de zoom pe smartphone-uri cu display mare şi rezoluţie Full HD sau QHD nu este tocmai indicată, întrucât definiţia imaginilor nu este destul de mare pentru a păstra detaliile.
 
 

A video posted by Instagram (@instagram) on

 
Probabil că acesta este un nou pas către îmbunătăţirea calităţii imaginilor de pe Instagram, Facebook pregătind probabil pentru viitor un nou update care să mărească sau să elimine toate limitările pentru fotografiile urcate de utilizatori. Funcţionalitatea este însă limitată faţă de cea de pe alte servicii, zoom-ul fiind activ doat atât timp cât degetele utilizatorului sunt pe ecran. Interesant este însă faptul că funcţionează şi pentru clipuri video, capabilitate nu tocmai comună în mediul mobil.
 

 

 
Momentan Zoom este disponibil pe iOS pentru toţi utilizatorii şi urmează ca funcţia să fie activată foarte curând şi pentru cei care folosesc Android.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult