Instagram implementează o pagină pentru recuperarea conturilor compromise de hackeri

16.12.2022
Instagram implementează o pagină pentru recuperarea conturilor compromise de hackeri

În ultimii ani, atacurile de hacking pentru conturi de social media au crescut, iar mulți dintre utilizatori au fost lăsați pe dinafară, în lipsa unor instrumente bine puse la punct care să le permită să își recupereze conturile. Serviciile de la Meta sunt de obicei cele mai afectate și cele mai greu de redobândit, întrucât compania nu oferă suport tehnic tradițional, care să te pună cu ușurință în legătură cu un reprezentant. Compania pare că încearcă să repare aceste probleme și oferă acum pentru utilizatorii de Instagram, câteva noi unelte prin care să poată să își acceseze din nou conturile în cazul unui hack.

Utilizatorii vor putea să își recupereze mai ușor conturile de Instagram

Meta a anunțat pe blog-ul oficial Instagram că introduce o pagină nouă pentru cei afectați de hackeri. Aceasta poate fi accesată pe link-ul instagram.com/hacked și oferă câteva soluții pentru cele mai des întâlnite probleme. Fie că parola ți-a fost schimbată, sau că nu mai ai acces la dispozitivul care permitea autentificarea în doi pași și chiar dacă ai contul complet dezactivat, vei găsi acolo resurse care să te ajute să intri din nou în posesia acestuia.

Metodele prin care poți rezolva multe dintre aceste probleme implică contactarea unor prieteni. Aceștia vor primi o notificare prin care le este cerut ajutorul și care trebuie să confirme în 48 de ore că este vorba despre un hack real. În cazul în care aceștia confirmă, contul este deblocat și vei primi un e-mail care îți permite să creezi o nouă parolă.

instagram hack 2

Astfel de unelte, ușor accesibile ar putea să ducă la evitarea momentelor frustrante pe care mulți utilizatori  le-au întâlnit în trecut. Astfel de unelte ar trebui să fie însă implementate pe toate platformele Meta, inclusiv Facebook, unde hacking-ul este de asemenea foarte răspândit, iar hackerii au găsit tot felul de metode ingenioase de a păcăli utilizatorii să își compromită din neatenție securitatea.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult