Instagram Kids, platforma socială pentru copii, pusă pe pauză la presiunea autorităților

28.09.2021
Instagram Kids, platforma socială pentru copii, pusă pe pauză la presiunea autorităților
foto: profimedia

După presiuni din partea autorităților din SUA, Facebook a anunțat că a luat decizia de a opri dezvoltarea platformei de socializare Instagram Kids, anunțată în urmă cu ceva vreme. Această platformă ar fi trebuit să fie disponibilă doar pentru persoane minore, care să nu poată vedea conținutul de pe Instagram publicat de adulți. Totuși, compania susține că o astfel de inițiativă încă are valoare și că speră să demonstreze asta în viitor.

Facebook nu renunță, dar va amâna Instagram Kids

„În timp ce susținem în continuare nevoia dezvoltării acestei experiențe, am decis să punem acest proiect pe pauză. Acest lucru ne va oferi timp să lucrăm cu părinți, experți, legiști și autorități, să le ascultăm neliniștile și să le demonstrăm valoarea și importanța acestui proiect pentru tinerii adolescenți care sunt astăzi online”, a scris Adam Mosseri, șeful Instagram, într-un articol publicat pe blog-ul rețelei.

Articolul explică faptul că platforma Instagram Kids nu ar fi fost obligatoriu pentru copii mici, ci pentru tineri și adolescenți, cu vârste începând de la 10-12 ani. De asemenea, platforma ar fi lipsită de reclame și va permite doar publicarea de conținut potrivit pentru aceste vârste. De asemenea, conturile pe această platformă nu ar putea fi înregistrate decât cu acordul unui părinte. Tot părinții ar putea controla cine poate să le trimită mesaje, cine poate să îi urmărească și pe cine pot copiii la rândul lor să urmărească.

Motivul pentru care Instagram dorește o astfel de platformă este pentru că deja copiii sunt online pe rețele de socializare, dar primesc acces la conținut creat de și pentru adulți. O versiune pentru copii ar putea să îi ferească de aceste tipuri de conținut.

Se pare că proiectul este într-un stadiu destul de avansat de dezvoltare, iar Facebook nu va renunța prea ușor la încercarea de a-l lansa. Totuși, faptul că lansarea Instagram Kids este pusă oficial pe „pauză”, sugerează că va dura mai mult timp până când acesta va ajunge în mâinile părinților și copiilor.

sursa: Instagram

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult